Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ajdovci še brez zadetka, tudi Celjani merili mimo vrat

V 3. krogu 1. SNL zmage Kalcer Radomlja nad Domžalami, Kopra proti Primorju in Mure nad Celjem.
Nino Kukovec je prinesel zmago Radomljam. FOTO: NK Radomlje/facebook
Nino Kukovec je prinesel zmago Radomljam. FOTO: NK Radomlje/facebook
Š. R., STA
3. 8. 2024 | 20:21
3. 8. 2024 | 22:37
3:57

Nogometaši Primorja so v 3. kolu Prve lige Telemach v Novi Gorici izgubili proti Kopru z 0:2 (0:1). Primorje na začetku sezone še naprej niza poraze. Doživelo je tretjega zaporednega, prvega pa tudi v Novi Gorici, ki je začasno dom Ajdovcev. Izbranci Milana Anđelkovića imajo težave v napadu, še na tretji tekmi niso dosegli gola in so edina ekipa v ligi še brez doseženega zadetka.

Koprčani, ki so v prejšnjem kolu le enkrat streljali proti vratom Olimpije, so tokrat prišli do več priložnosti, izkoristili pa so dve za drugo zmago. V sodniškem dodatku prvega dela so prišli do vodstva. Svoj drugi zadetek v sezoni je dosegel branilec Felipe Curcio, ki je sprožil s 15 metrov.

V 78. minuti so si Ajdovci privoščili še usodno napako. Elias Telles je na svoji polovici izgubil žogo, odvzel mu jo je Ahmed Ankrah, podal do Petra Petriška, ta pa je nato matiral Gašperja Tratnika za 2:0.

Nov udarec za Celje

V drugi sobotni tekmi je Mura premagala Celje z 1:0 (1:0). Državni prvaki so pod vodstvom Alberta Riere po visokem porazu v kvalifikacijah lige prvakov proti Slovanu iz Bratislave doživeli nov udarec. Z dodobra spremenjeno začetno postavo je Celje doživelo poraz še v Murski Soboti. Domača Mura je dobro nevtralizirala celjske poskuse, mož odločitve pa je bil Mark Strajnar z golom v deseti minuti. Sobočani so tekmo odločneje začeli in povedli, potem ko je po podaji Klemna Pucka z leve strani zadel Strajnar, ki je kljub temu, da je bil ob njem Damjan Vuklišević, spretno s peto ukanil Lovra Štubljarja.

V 29. minuti so se Sobočani, ki so bili v prvem polčasu vsaj enakovredni Celjanom, na kratko veselili drugega gola, iz bližine je zadel Amadej Maroša, vendar so sodniki dosodili prepovedan položaj. V 62. minuti so zadeli tudi Celjani, vendar je bil tudi Ivan Brnić v nedovoljenem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu črno-belih.

Sosedski derbi Radomljam

V prvem obračunu 3. kola sta se v Domžalah pomerili domači ekipi. Tokrat so bili v vlogi gostiteljev Radomljani, ki so tako kot Domžalčani na sosedskem derbiju iskali sploh prve točke v sezoni. Po koncu so bili bolj zadovoljni pri Kalcer Radomljah, ki je kljub igralcu manj zmagalo.

V 18. minuti je po domžalskem kotu v kazenskem prostoru je ob posredovanju Uroša Koruna padel Daniel Offenbacher; sodnik Dejan Balažič se je po ogledu videoposnetka zaradi udarca s komolcem odločil za rdeči karton. Do gola pa so prišli nogometaši Radomelj. V 76. minuti je akcijo na levi strani začel Stjepan Davidović, žogo ukrotil pred zadnjo črto in jo ob neodločni domači obrambi poslal pred gol, kjer je bil na pravem mestu Nino Kukovec in jo s petih metrov z glavo poslal v mrežo.

Izidi 3. kola:

petek:

Kalcer Radomlje – Domžale 1:0 (Kukovec 76.)

sobota:

Primorje – Koper 0:2 (Curcio 45., Petriško 78.)

Mura – Celje 1:0 (Strajnar 10.)

nedelja:

20.15 Maribor – Bravo

ponedeljek:

20.15 Olimpija - Nafta 1903

 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine