Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

1. SNL: Maribor nadaljuje zmagoviti niz (VIDEO)

Nogometaši kranjskega Triglava so pred praznimi tribunami premagali Krško z 2:0, Maribor pa Rudar s 3:1. 
Marcos Tavares je bil še enkrat več junak Maribora. FOTO: Tadej Regent/Delo
Marcos Tavares je bil še enkrat več junak Maribora. FOTO: Tadej Regent/Delo
N. Gr.
2. 5. 2018 | 17:16
2. 5. 2018 | 19:53
3:41
Nogometaši Maribora nadaljujejo niz odličnih predstav v zadnjem mesecu državnega prvenstva. Tokrat so v gosteh s 3:1 premagali velenjski Rudar in se vsaj za en dan zavihteli na vrh prvenstvene lestvice, Olimpijo tekma z Aluminijem čaka šele jutri. 
Mariborčani so igrali brez manjkajočega Jana Mlakarja, v konici napada je tako ob Luki Zahoviću od prve minute začel kapetan Marcos Tavares. Domačini so se na štadionu Ob jezeru dobro branili vse do 45. minute, ko je Maribor v vodstvo popeljal prav Tavares. 

V drugem delu so v Velenju padli še trije zadetki, najprej je Tavares povišal na 2:0, v 75. minuti pa je Jaka Bijol zadel za Rudar in znižal na 2:1. Velenjčani so imeli nato še nekaj priložnosti, da bi prišli do izenačenja in morebiti Štajercem odščipnili dve točki, a je v 84. minuti piko na i novi zmagi postavil Luka Zahović. Štajerci še naprej vršijo pritisk na vodilno Olimpijo, ki je vsaj za 24 ur izgubila prvo mesto, vse bolj pa kaže, da bo o naslovu prvaka odločal večni derbi v Mariboru. 

Rudar Velenje : Maribor 1:3 (0:1)
Bijol 75; Tavares 45, 59, Zahović 84.



Zadnji v sredinem popoldnevu so se na zelenice ob Kamniški bistrici podali nogometaši Domžal in Ankarana. Domžale so v prejšnjem krogu s porazom proti Celju bržkone že zapravile možnosti za naslov prvakov, tokrat pa si proti Ankaranu niso dovolili spodrsljaja, zmagali so s 4:0. 

Že v prvem polčasu sta Žan Žužek in Nermin Hodžić poskrbela za udobno vodstvo domačinov, v drugem delu sta zmago potrdila Nicholson in Bizjak. Domžale tako ostajajo na tretjem mestu v državnem prvenstvu, Ankaran pa ima po porazu le še dve točki več od Triglava na predzadnjem mestu.

Domžale : Ankaran 4:0 (2:0)
Žužek 27, Hodžić 33, Nicholson 83, Bizjak 87 (11m).

Za uvod v tekmo med Triglavom in Krškim je poskrbel disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, ki je Triglav zaradi slabe varnosti na štadionu kaznoval z 2500 evri kazni in tekmo pred praznimi tribunami. Eden od navijačev je namreč po tekmi z Rudarjem napadel sodniško trojko, ki je zbežala na avtobus Velenjčanov, domača ekipa pa je danes plačala davek s tekmo brez gledalcev. 

Matej Poplatnik je bil tokrat v vlogi podajalca.
Matej Poplatnik je bil tokrat v vlogi podajalca.


Očitno jim je bolj mirna atmosfera dobro dela, saj je Triglav prišel do zelo pomembne zmage v boju za obstanek. Potem ko je Ankaran spomladi zbral 12 točk, Triglav pa le dve, so Kranjčani zdrsnili na zadnje mesto prvenstvene lestvice. Proti Krškemu so po zmagi z 2:0 vpisali prvo zmago v spomladanskem delu prvenstva. V prvem polčasu sta jo zagotovila Luka Majcen, ki je zadel po protinapadu, tik pred iztekom prvega dela pa je vodstvo povišal David Tijanić s prostega strela. 

V drugem polčasu priložnosti ni bilo veliko, rezultat se ni spremenil in Triglav je prišel do zmage. Na prvenstveni lestvici zdaj za Ankaranom zaostajajo za dve točki. 

Triglav - Krško 2:0 (2:0)
Majcen 20, Tijanić 45. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine