Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Z vodo do vratu so našli okrepitev v Srbiji

Petrol Olimpija je prihranila adute za Crveno zvezdo, Krka z FMP
Nenad Miljenović boodigral pet tekem za Petrol Olimpijo. FOTO: PAOK
Nenad Miljenović boodigral pet tekem za Petrol Olimpijo. FOTO: PAOK
2. 2. 2019 | 12:01
2. 2. 2019 | 13:14
4:00
Nenavadno, a kruto realno so v sredo zvenele besede trenerja Saše Nikitovića, da je Petrol Olimpija nastopila na tekmi lige prvakov v Bayreuthu zdesetkana, da bi njeni aduti prihranili moči za današnje gostovanje pri Crveni zvezdi. Beograjčani so namreč doslej doživeli le en poraz v ligi ABA, prejšnji teden pri Cedeviti, Ljubljančani pa še niso dobili regionalnega dvoboja na tekmečevem parketu. Zato pa jim gori pod nogami, še bolj kot kot zadnjeuvrščeni Krki, ki bo jutri gostila FMP.

Obe slovenski moštvi sta pred zadnjimi petimi koli v ligi ABA v zelo nevarnem položaju. Obe sta dosegli le po pet zmag v 17 nastopih (toliko kot Zadar in eno manj kot Igokea), obe imata boljšo razliko v koših v tekmah z Dalmatinci, a tudi zelo težko delo do konca zaradi zaostrenega tekmovalnega sistema. Po novih pravilih ne bo posledic slabih nastopov nosil le zadnji na lestvici, ki bo neposredno izpadel med regionalne drugoligaše, ampak tudi predzadnji, ki se bo moral spopasti s podprvakom 2. lige ABA do dveh zmag.

Na prvi pogled slabše kaže Olimpiji, ki bo po vrnitvi iz Beograda imela pred seboj še tekmo z Igokeo v Stožicah, nato gostovanje pri FMP, soočenje s Cedevito v Tivoliju in za "veliki finale" obisk Novega mesta. Krka bo po nedeljskem poskusu, da bi se končno odlepila od dna, obiskala Mego Bemax, v domači dvorani pričakala Cedevito, se podala v Zagreb k Ciboni in postavila piko na i v slovenskem derbiju, ki bo z veliko verjetnostjo odločal o razpletu na dnu. In takrat bo dolenjski zasedbi zadoščala že zmaga z dvema točkama razlike, da si bo priigrala boljši izkupiček v dvobojih z Ljubljančani.

Epizodni dirigent


Težavnega položaja se zavedajo tudi v Stožicah. Potem ko so se prelahko odrekli Scottieju Reynoldsu, je zazijala vrzel predvsem na mestu organizatorja igre, saj je Jan Špan prej nizek strelec kot dirigent, poskusi z Jusufom Sanonom pa so zgolj poglabljali krizo. Z vodo do vratu so zato privabili 25-letnega Nenada Miljenovića, ki je bil v sezoni 2014/15 prvi podajalec lige ABA v dresu Mege Vizure, nato je po eno leto branil barve Seville in PAOK (v Solunu s skromnim povprečjem 4,8 točke in 2,8 asistence v ligi prvakov), prejšnjo sezono je izpustil zaradi poškodbe hrbta, v minulih mesecih pa se je poskusil vrniti v formo v moštvu OKK Beograd. Srb bo lahko pomagal le na petih tekmah v ligi ABA, saj je Olimpija za tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije (pokal Spar in ligo Nova KBM) že izkoristila kvoto osmih tujih košarkarjev v tej sezoni. Druga možnost je bil slovenski dirigent, toda Ljubljančani očitno (še) niso našli prave rešitve, čeprav naj bi se resno zanimali za nadarjenega Nejca Bariča iz Zlatoroga.

Pari 18. kola, danes: Crvena zvezda – Petrol Olimpija (19), Cibona – Partizan (17), Igokea – Cedevita (21); nedelja: Krka – FMP (19), Mega Bemax – Zadar (17); ponedeljek: Budućnost – Mornar (18).
Pari 16. kola lige Nova KBM, danes: Hopsi Polzela : Sixt Primorska (19); nedelja: Ilirija – Šentjur (18), Helios Suns – Rogaška (19); ponedeljek: Petrol Olimpija – Zlatorog (18.30); že odigrano – Krka : Šenčur GGD 77:85.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine