Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V Kopru najlažje gostovanje Rogaške

Sixt Primorska št. 1 končnice že pred zadnjimi tremi koli lige Nova KBM za prvaka.
Boštjan Kuhar želi s Hopsi presenetiti Krko. FOTO: Leon Vidic
Boštjan Kuhar želi s Hopsi presenetiti Krko. FOTO: Leon Vidic
17. 4. 2019 | 12:01
3:19
Potem ko so si neporaženi košarkarji Sixta Primorske že pred zadnjimi tremi nastopi v ligi Nova KBM za prvaka zagotovili vlogo prvega nosilca končnice, bodo morali najti nove načine za ohranjanje motivacije pred začetkom četrtfinalnih dvobojev na izpadanje. Za preostalih sedem mest pa je vse odprto, za dve vstopnici se bodo ogorčeno potegovala tudi tri izenačena moštva v ligi za obstanek.

»V zadnjih nastopih pred končnico bomo poskušali osvežiti ekipo in ponuditi več minut košarkarjem, ki so doslej igrali nekoliko manj. To nikakor ne pomeni, da ne želimo premagati Rogaške,« pravi trener Koprčanov Jurica Golemac, ki ima obilo manevrskega prostora v svojem kadru. Ne nazadnje lahko začne izkoriščati tri dokaj neizkoriščene slovenske reprezentante: Gregor Glas je v sedmih kolih lige za prvaka prebil v igri pičlih 21 minut, Jakob Čebašek 22, Jan Kosi pa 52 – v seštevku. Strateg Slatinčanov Damjan Novaković medtem meni, da je pred njegovo zasedbo najlažje gostovanje v sezoni, saj je jasno, da nima objektivnih možnosti, da bi lahko pripravila presenečenje.
 

Vroče na Polzeli


V boju za uvrstitev med prvo četverico, ki bo imela v četrtfinalu prednost tekme več v domači dvorani, bo zelo pomembna tekma na Polzeli. Krka je na prvi tekmi ugnala Hopse kar s 84:58, z novo zmago pa bi si priigrala že lep naskok pred njimi. »Če želimo ostati v igri za zgornji del lestvice, moramo zmagati. Novomeščani so nesporni favoriti, na nas pa je, da jih poskušamo ujeti na levi nogi, čeprav imamo nekaj težav s poškodbami,” ocenjuje trener Hopsov Boštjan Kuhar.

Njegov dolenjski kolega Simon Petrov pričakuje, da Krka ne bo znova obstala po zmagi nad Heliosom, s katero je prekinila niz treh zaporednih porazov v DP: »V naslednjih dveh kolih bomo srečali z našimi tekmeci za tretje mesto, Hopsi in Rogaško. Polzelani so na papirju največje presenečenje lige, a imajo izjemno izkušen igralski kader, ki ga vodi trener z zelo dolgim stažem v slovenski ligi, prav tako pa imajo zelo dobro atmosfero v svoji dvorani, zato njihove predstave niso naključne. Tekme se moramo lotiti s hladnimi glavami, izkoristiti vse košarkarje in prednosti, predvsem pa ne smemo dovoliti, da bi nas gostitelji ujeli v svoj mlin.«

Pari 8. kola lige za prvaka, danes: Sixt Primorska – Rogaška (17), Hopsi Polzela – Krka (19), Helios Suns – Petrol Olimpija (19); vrstni red: Sixt Primorska 7:0, Petrol Olimpija 4:3, Hopsi Polzela, Rogaška in Krka po 3:4, Helios Suns 1:6.

Za obstanek, 7. kolo: Zlatorog – Šenčur GGD (19), Šentjur – Ilirija (19); vrstni red: Šenčur GGD, Šentjur in Zlatorog po 7:5, Ilirija 3:9.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine