Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Slovenija: najprej streti turški oreh

Selektor Damir Grgić ne skriva jasnega cilja o prvi uvrstitvi doslej naših reprezentantk v izločilni del.
Damir Grgić, selektor slovenskih košarkaric, si je začrtal visok cilj. FOTO: Leon Vidic/Delo
Damir Grgić, selektor slovenskih košarkaric, si je začrtal visok cilj. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
17. 6. 2021 | 10:03
17. 6. 2021 | 10:04
1:48
V Strasbourgu in Valencii se bo danes začelo 38. evropsko košarkarsko prvenstvo za ženske. Slovenija bo ob 18. uri igrala s Turčijo. Izbranke selektorja Damirja Grgića ne skrivajo ambicij, da se prvič prebijejo skozi skupinski del in se nato v izločilnih bojih borijo za najvišja mesta. Prvih šest mest prinaša kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022 v Avstraliji.

»Mislim, da je naša pripravljenost na zavidljivi ravni. Proti Turčiji nas zagotovo čaka težka tekma, a verjamem, da imamo priložnost za uspeh. Po Fibini lestvici gre za sedmo najboljšo reprezentanco sveta. Vse izkušnje in našo kakovost bomo poskušali strniti, naredili bomo vse, kar je v naši moči, da evropsko prvenstvo odpremo z zmago,« pred prvim dvobojem obljublja Grgić.

Po Turčiji se bo Slovenija v petek ob 15. uri pomerila z Belgijo, v nedeljo ob 12.00 pa jo čaka še Bosna in Hercegovina.

Prvouvrščene reprezentance iz vsake skupine se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale, druge in tretje pa čaka repešaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih. Skupina C, v kateri je Slovenija, se križa v skupino D (Francija, Rusija, Češka, Hrvaška).

Dodatne tekme bodo sporedu 21. junija, četrtfinale bo 23. junija, dvoboji za razvrstitev od 5. do 8. mesta 26. junija, boj za kolajne pa v nedeljo, 27. junija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine