Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Šele maja o nadaljevanju NBA

Najboljša košarkarska liga na svetu bo še nekaj časa v »osamitvi«.
Luka Dončić (desno) bo še vsaj mesec dni brez treningov in tekmovalne košarke. FOTO: Usa Today Sports
Luka Dončić (desno) bo še vsaj mesec dni brez treningov in tekmovalne košarke. FOTO: Usa Today Sports
STA
7. 4. 2020 | 07:55
7. 4. 2020 | 07:56
1:52
Luka Dončić, Goran Dragić, najsijajnejši slovenski dvojec v najboljši košarkarski ligi na svetu, in Vlatko Čančar, še lep čas ne bodo okusili tekmovalnosti. Komisar lige NBA Adam Silver je sporočil, da še ne bo odločitve o tem, kako oziroma če sploh nadaljevati boj za prvaka vse do maja. Vodstvo lige je zaradi pandemije novega koronavirusa 11. marca kot eno prvih večjih ameriških tekmovanj prekinilo sezono 2019/20.

»Liga NBA se ne bo nadaljevala v kratkem. Vsaj do konca aprila ne bo nobene odločitve. In pri tem ne mislim, da jo boste nujno dočakali 1. maja,« je dejal Silver v pogovoru za ligo NBA.

Vodstvo lige je le malo pred načrtovanim začetkom končnice prekinilo prvenstvo NBA, potem ko je košarkar Utah Jazz Rudy Gobert postal prvi igralec lige, pozitiven na virus sars-cov-2.

Komisar NBA Adam Silver ima vse vajeti v svojih rokah. FOTO: AFP
Komisar NBA Adam Silver ima vse vajeti v svojih rokah. FOTO: AFP


»Ta čas razmišljamo o vseh možnih scenarijih, kako nadaljevati prvenstvo. A če sem iskren, imamo enostavno premalo informacij, kje bomo čez nekaj tednov, da bi lahko sprejemali kakršne koli odločitve,« je še dejal Silver.

Na vprašanje, če je eden od teh scenarijev tudi razglasiti ob prekinitvi najboljšo ekipo za prvaka, je odvrnil: »Za zdaj nismo sprejeli še nobene odločitve. Enostavno nimamo dovolj informacij. Ne vemo, ali bomo skušali sezono nadaljevati z rednim delom ali bomo šli takoj v končnico, niti tega, ali jo bomo sploh končali.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine