Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Po Goranu Dragiću v Torontu pristal še Bonga

Nemški krilni košarkar Isaac Bonga, ki je z reprezentanco na OI v Tokiu izgubil v četrtfinalu proti Sloveniji, je novi soigralec Gorana Dragića v Torontu.
Bonga v boju za žogo z Jako Blažičem med obračunom četrtfinala olimpijskih iger. Slovenija je zmagala s 94:70. FOTO: Aris Messinis/AFP
Bonga v boju za žogo z Jako Blažičem med obračunom četrtfinala olimpijskih iger. Slovenija je zmagala s 94:70. FOTO: Aris Messinis/AFP
STA, J. K.
12. 8. 2021 | 09:34
12. 8. 2021 | 09:37
1:31
Potem ko je slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić lani z Miami Heat zaigral v velikem finalu lige NBA, ga je vročica pred letošnjo sezono poslala k Toronto Raptors, prvakom 2019. Zdaj se v kanadsko ekipo seli tudi nemški košarkar Isaac Bonga, ki je zadnji dve sezoni igral za Washington Wizards.

Dragić je končal v veliki menjavi igralcev, v kateri je vročica pridobila Kyla Lowryja iz Toronta in za 90 milijonov dolarjev (76,68 milijona evrov) zadržala na Floridi Duncana Robinsona, Ljubljančan pa bo kariero, če ne bo novih rošad, nadaljeval pri Torontu. Lowry bo po devetih sezonah v kanadskem velemestu, mnogi ga imajo za najboljšega igralca tega kluba v zgodovini, ki je Toronto leta 2019 popeljal tudi do naslova prvaka, kariero nadaljeval na Floridi.

Že košarkar sam je prek družbenih omrežij napovedal, da bi se rad preselil v Miami, ESPN pa poroča, da bo za tri leta podpisal pogodbo, vredno 90 milijonov dolarjev. V zameno zanj sta se na sever preselila Precious Achiuwa in 35-letni nekdanji kapetan slovenske reprezentance.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine