Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Novost za sredino lestvice

V evroligi istih 18, ob koncu rednega dela dodaten del tekmovanja.
V novi sezoni košarkarske evrolige se bo tekmovalo po malce drugačnem sistemu. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
V novi sezoni košarkarske evrolige se bo tekmovalo po malce drugačnem sistemu. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
Š. R., STA
29. 6. 2023 | 16:30
29. 6. 2023 | 17:45
1:51

Vodstvo košarkarske evrolige je potrdilo, da bo v sezoni 2023/24 v tekmovanju igralo istih 18 klubov kot v prejšnji sezoni. Ob tem so na spletni strani evrolige obelodanili, da bodo med rednim delom sezone in končnico vpeljali še tako imenovani play-in.

V slednjem se bodo merile ekipe, ki bodo redni del končale od sedmega do desetega mesta. V play-inu se bodo potegovale za dve mesti v končnici. Boljša iz dvoboja med sedmo- in osmouvrščeno ekipo se bo v četrtfinalu merila z drugouvrščeno po rednem delu.

Malce drugače bo v dvoboju med deveto- in desetouvrščeno. Poraženec tega obračuna bo končal tekmovanje, zmagovalec pa se bo v dodatni tekmi meril s poražencem srečanja med sedmo- in osmovrščeno zasedbo. Zmagovalec tega dvoboja pa bo v četrtfinalu igral z najboljšo zasedbo rednega dela.

Jasno pa je, da se bo za evropski naslov merilo istih 18 ekip kot v prejšnji sezoni, kar pomeni, da bodo tekmovali klubi iz desetih držav. To bodo Olympiakos Pirej, Barcelona, branilec naslova Real Madrid, Baskonia Vitoria, Partizan, Monaco, Fenerbahče, Žalgiris Kaunas, Valencia, Maccabi Tel Aviv, Virtus Bologna, Anadolu Efes, Bayern München, Crvena zvezda, Armani Milano, Asvel Villeurbanne, Panathinaikos in Alba Berlin.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine