Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Luka Dončić za petami Michaelu Jordanu, za zdaj le po številu točk

Slovenski as je za poraz Dallasa okrivil igro v obrambi in se posul s pepelom. Phoenixovi centri niso kot Gobert in Whiteside, Paul pa jih odlično usmerja.
Ko je Luka Dončić ušel svojim zunanjim spremljevalcem, ga je pod obročem pričakal precej višji Deandre Ayton (22). Foto Christian Petersen/AFP
Ko je Luka Dončić ušel svojim zunanjim spremljevalcem, ga je pod obročem pričakal precej višji Deandre Ayton (22). Foto Christian Petersen/AFP
3. 5. 2022 | 15:08
3. 5. 2022 | 15:19
4:32

V nadaljevanju preberite:

Tri leta in pol so že minila od krstnega nastopa Luke Dončića v košarkarski ligi NBA, imenitno ameriško kariero je začel z bolečim porazom v Phoenixu s 100:121. 1293 dni pozneje je prvič okusil tekmo drugega kroga končnice. Vnovič so ga gostila sonca iz Arizone in tudi tokrat je odkorakal z igrišča razočaran, čeprav je s 45 točkami uprizoril svojo drugo najučinkovitejšo predstavo v dosedanjih 16 nastopih v izločilnih dvobojih. Dallas Mavericks so klonili s 114:121 in jo še dobro odnesli.

Zakaj je slovenski as ocenil, da so bili leni? Zakaj jim zgodovina pripisuje le 24,4 odstotka možnosti za napredovanje? So se Phoenixovi povsem osmešili, ko so na naboru NBA raje izbrali Deandreja Aytona kot Luko Dončića?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine