Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Longley po Jordanovi košarici stopil v bran Krauseju

Razpad šampionske ekipe Chicago Bulls je spet pod drobnogledom, tokrat po zaslugi Avstralca Luca Longleyja, ki v nedavnem dokumentarnem filmu ni dobil besede.
Michael Jordan je s Chicagom osvojil šest šampionskih prstanov. FOTO: Franck Fife/AFP
Michael Jordan je s Chicagom osvojil šest šampionskih prstanov. FOTO: Franck Fife/AFP
8. 6. 2021 | 17:00
2:53
Dokumentarni film Zadnji ples, ki se vrti okoli kariere legendarnega Michaela Jordana, je dobro leto po izidu vseh epizod poskrbel že za številne odzive. Toda avstralski košarkar Luc Longley, ki je bil član zadnje šampionske zasedbe Chicago Bulls, se je oglasil šele zdaj, potem ko v filmu ni dobil besede in ga Jordan praktično ni omenil. Zato morda tudi ni presenetljivo, da je nekdanji center stopil v bran kritiziranemu direktorju kluba Jerryju Krauseju. Prav slednjega se je še posebej ostro lotil Jordan, ki ga je v Zadnjem plesu označil za glavnega krivca za razpad šampionskega moštva. To je pod taktirko Phila Jacksona osvojilo kar šest naslovov v dveh etapah (1991–1993 in 1996–1998).

»Ja, bil sem zmeden,« je v dokumentarnem filmu o avstralski košarki z naslovom Imported dejal Longley. »To sem bolj razumel kot njegov (Krausejev, op. a.) odnos s trenerjem Philom kot to, če imajo igralci v sebi še kakšno dobro leto. Jerry je bil do mene pošten. V podpis mi je ponudil dve pogodbi. Moja druga je bila v Chicagu, s Phoenixom pa je bil dogovorjen za kasnejšo menjavo. Mislim, da me je skupaj s Philom prepoznal kot nekoga, ki je dober v svojem poslu, to pa v tistem trenutku ni veljalo za vse. Do mene je bil pošten. Tako da v bistvu ne bom skočil na ta vlak kritiziranja Jerryja. Bil sem zmeden in razočaran, toda le nadaljeval sem s svojim delom.«
 

Nekdanji soigralec Marka Miliča


Ko je v sezoni 1997/98 postalo jasno, da se Jackson ne glede na njen razplet poslavlja, je njegovo moštvo z Jordanom še zadnjič osvojilo naslov z zmago nad ekipo Utah Jazz.

»Nisem se želel vpletati v to, kdo je kaj rekel, kdo je kaj naredil in vse ostalo, kar se je dogajalo. Vedel sem, da moje besede in tisto, za kar mi je mar, ne bo zares vplivalo na načrt. Zato je bila najboljša stvar, ki sem jo lahko naredil, da sem se osredotočil na stvari, ki jih lahko nadziram, to pa je bilo pokrivanje Karla Malona in zadevanje metov s polrazdalje. Okoli tega se je zame vrtelo vse,« je dodal Longley.

Danes 52-letni upokojeni košarkar, ki po rodu prihaja iz Melbourna, se je v NBA po osvojitvi zadnjega naslova s Chicagom zadržal le še tri leta. Bike je po šampionski sezoni zamenjal za Phoenix, kjer je bil tudi soigralec Marka Miliča, kariero pa je sklenil leta 2001 v vrstah ekipe New York Knicks. V vlogi pomočnika je v zadnjih letih sodeloval tudi z avstralsko reprezentanco.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine