Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

KZS prekinila vsa tekmovanja

Košarkarska zveza Slovenije ugotavlja, da nobena liga pod njenim okriljem ne sodi med izjeme, ki jih je navedla vlada med zaprtjem do 11. aprila.
Tekme državnega prvenstva so do nadaljnjega odpovedane. FOTO: Blaž Samec
Tekme državnega prvenstva so do nadaljnjega odpovedane. FOTO: Blaž Samec
P. Z.
30. 3. 2021 | 11:46
30. 3. 2021 | 13:11
2:11
»Ker nobeno od tekmovanj, ki se odvija pod okriljem KZS, ne spada pod izjeme, ki jih določa 74. člen zakona o športu, to pomeni, da se do nadaljnjega prekinjajo vsa tekmovanja: Liga Nova KBM, 1. SKL za ženske, 2. SKL za moške, pokal članic, 1. A SKL za fante U19, 1. B SKL za fante U19, 1. SKL za dekleta U19,« je sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Poziv kolektivnih panožnih športnih zvez za nadaljevanje tekmovanj.

Kot pojasnjuje KZS, je vlada na seji 28. marca sprejela odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Odlok, ki je bil 29. marca objavljen v uradnem listu, začne veljati v četrtek, 1. aprila. Skladno z odlokom je dovoljeno le izvajanje mednarodnih športnih prireditev iz 74. člena zakona o športu. Odlok velja od 1. aprila pa do vključno 11. aprila. Tekme, ki so na sporedu do vključno 31. marca 2021, se odigrajo po predvidenem razporedu.

Skladno s sprejetim odlokom je dovoljena samo športna vadba za športnike z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1 ter športnikom v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, registriranim v skladu z 32. členom ZŠpo-1, ki so člani državnih reprezentanc.

Ni še jasno, kaj bo s tekmami mednarodne lige ABA.

Včeraj so Hokejska zveza Slovenije, Košarkarska zveza Slovenije, Nogometna zveza Slovenije, Odbojkarska zveza Slovenije in Rokometna zveza Slovenije na vlado naslovile poziv, v katerem želijo biti obravnavani enako kot ostalo gospodarstvo, ki ne bo prekinjalo dejavnosti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine