Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Kratkohlačniki stresli iz hlač nerazpoložene Teksašane

V New Yorku slab strelski večer Luke Dončića za prepričljiv Dallasov poraz, s katerim se je končal niz šestih zmag v NBA. Met za tri točke le 21 odstoten.
Ne le Luka Dončić, tudi drugi košarkarji Dallasa so sklonjenih glav zapustili sloviti Madison Garden, kjer so Teksašani končali niz šestih zmag. FOTO: Elsa/AFP
Ne le Luka Dončić, tudi drugi košarkarji Dallasa so sklonjenih glav zapustili sloviti Madison Garden, kjer so Teksašani končali niz šestih zmag. FOTO: Elsa/AFP
G. N.
13. 1. 2022 | 05:41
13. 1. 2022 | 09:39
2:59

Izkupiček 21 točk, 11 skokov in pet asistenc ni slab, toda Luka Dončić bo kaj hitro pozabil gostovanje v slavni dvorani Madison Garden (18.215 gledalcev) v New Yorku, kjer je Dallas prepričljivo izgubil s 85:108 in končal niz šestih zmag.

RJ Barrett je prepričljjivo dobil zvezdniški dvoboj z Ljubljančanom. FOTO: Elsa/AFP
RJ Barrett je prepričljjivo dobil zvezdniški dvoboj z Ljubljančanom. FOTO: Elsa/AFP

Glavni razlog za prepričljiv poraz košarkarjev iz Teksasa je bil klavrn met za tri točke – gostje so bili le 21 odstotni, zadeli le osem metov od 37. Ljubljančan, eden od največjih zvezdnikov NBA, je imel še slabši izkupiček, saj je zadel le eno trojko v devetih poskusih. Zapravil je še pet žog.

V odsotnosti še vedno izoliranega nekdanjega kratkohlačnika Kristapsa Porzingisa – New York je zapustil tudi zato, ker se je želel izogniti neprijetnim obtožbam o posilstvu – Dallas ni imel razpoloženega igralca. Drugi najboljši strelec je bil Jalen Brunson s 14 točkami, Tim Hardaway jih je dosegel 13.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil domačin RJ Barrett je z 32 točkami.

Brooklyn pometel z vodilnim

Derbi dneva je bil v Chicagu, kjer sta se srečali vodilni ekipi vzhodne konference. Uspešnejši je bil Brooklyn, ki je bike povsem zasenčil. Zmagal je s 138:112, Kevin Durant je v statistiko vpisal 27 točk in devet podaj, James Harden pa je tekmo končal s 25 točkami, 16 asistencami in sedmimi skoki. Kljub porazu Chicago ostaja vodilna ekipa konference, od Brooklyna ima zmago več.

Tretji je Miami, ki je v Atlanti zabeležil tretjo zmago zapovrstjo, Atlanto je v gosteh premagal s 115:91, kljub temu, da je igral brez šestih pomembnih igralcev, vključno z najboljšim strelcem Jimmyjem Butlerjem, ki je zaradi zvina desnega gležnja izpustil svojo tretjo zaporedno tekmo.

Odločilni trenutki so bili na začetku drugega polčasa, v katerem so gosti dosegli prvih 16 točk in ušli. Pri Miamiju so se izkazali številni mladi igralci, z 21 točkami je bil med njimi najboljši strelec Tyler Herro. Atlanti ni pomagalo 15 točk De'Andreja Hunterja, ki se je po operaciji zapestja v ekipo vrnil po dveh mesecih.

V zahodni konferenci so vodilne tri ekipe, Phoenix, Golden State in Memphis, počivale, ob petouvrščenemu Dallasu pa je bil aktiven tudi četrtouvrščeni Utah. Zabeležil je četrti zaporedni poraz, s 111:91 ga je premagal domači Cleveland.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine