Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Grgić izbral dvajsterico za eurobasket

Na seznamu reprezentance, ki se bo za uvod v četrtek pomerila s Turčijo, ni več Eve Rupnik in Mojce Jelenc.
Učinek Teje Oblak bo vnovič pod posebnim drobnogledom. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Učinek Teje Oblak bo vnovič pod posebnim drobnogledom. FOTO: Mavric Pivk/Delo
STA
14. 6. 2021 | 22:35
14. 6. 2021 | 22:40
1:55
Slovenska ženska članska reprezentanca je v Strasbourgu odigrala svojo zadnjo pripravljalno tekmo za eurobasket. Slovenke so se za zaprtimi vrati arene Rhenus Sports pomerile s Francijo. Po tekmi je selektor Damir Grgić določil dvanajsterico, ki bo igrala na EP. Kot zadnji sta se od reprezentance poslovili Eva Rupnik in Mojca Jelenc.

Slovenske košarkarice bodo prvo tekmo na prvenstvu odigrale v četrtek, ko se bodo ob 18. uri pomerile s Turčijo, dan kasneje jih ob 15. uri čaka tekma z Belgijo, v nedeljo pa se bodo Slovenke v času kosila že ob 12. uri pomerile še z Bosno in Hercegovino. Skupno so Slovenke odigrale sedem pripravljalnih tekem.



»Danes smo igrali z zahtevnim tekmecem, ki bo tudi favorit na evropskem prvenstvu. Iz te tekme bomo vzeli dobre stvari, slabe pa bomo poskušali popraviti. Mislim, da smo to pripravljalno obdobje oddelali korektno in da dobro pripravljeni pričakujemo evropsko prvenstvo. Rad bi pohvalil vsa dekleta za narejeno delo. V tem trenutku smo se tudi odločili za dvanajsterico, ki bo igrala na evropskem prvenstvu. Tako bi se rad zahvalil Evi Rupnik in Mojci Jelenc za korektno delo na pripravah in upam, da bosta za nas držali pesti tudi na eurobasketu,« je sporočil selektor Grgić.



 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine