Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Edo Murić po težji poškodbi kolena brez svetovnega prvenstva

Kapetan Cedevite Olimpije si je med četrto tekmo finala DP strgal prednjo križno vez desnega kolena.
Edu Muriću so pomagali v slačilnico člani Olimpijinega štaba. FOTO: Cedevita Olimpija
Edu Muriću so pomagali v slačilnico člani Olimpijinega štaba. FOTO: Cedevita Olimpija
Š. R. STA
11. 6. 2023 | 15:16
11. 6. 2023 | 15:41
1:44

Kapetan košarkarskega moštva Cedevite Olimpije Edo Murić je v soboto predčasno končal odločilno finalno tekmo državnega prvenstva s Helios Suns, ki jo je njegova ekipa dobila za 20. naslov prvaka. Zaradi poškodbe desnega kolena in daljšega okrevanja ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu.

Današnji zdravstveni pregled je pokazal, da si je strgal sprednjo križno vez desnega kolena in da dalj časa ne bo mogel igrati. Sobotni nastop je končal v drugi četrtini. Poškodbi navkljub se je v drugem polčasu tekme vrnil na klop in po zaključku četrte finalne tekme dvignil pokal za naslov državnega prvaka, njegovega tretjega v dresu Cedevite Olimpije, skupno pa že sedmega v karieri.

V kapetanski vlogi je Murić skupaj s svojimi soigralci poskrbel, da je ljubljanska ekipa še drugo sezono zapored osvojila vse tri lovorike v domačih tekmovanjih, hkrati pa osvojila jubilejni dvajseti naslov slovenskega prvaka.

Slovenska reprezentanca bo predvidoma začela priprave 17. julija. Po nizu tekem za uigravanje bo na SP od 25. avgusta do 10. septembra na japonski Okinavi igrala v predtekmovalni skupini z Venezuelo, Gruzijo in Zelenortskimi otoki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine