Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Cedevita Olimpija in Koper Primorska sta zasenčili močna tekmeca

V 4. kolu lige ABA so klonili le košarkarji Krke.
Marko Simonović se je izkazal v zadnji četrtini dvoboja s Partizanom. Foto ABA
Marko Simonović se je izkazal v zadnji četrtini dvoboja s Partizanom. Foto ABA
26. 10. 2019 | 22:08
27. 10. 2019 | 17:56
2:16
Ljubljana – Tudi v 4. kolu košarkarska lige ABA so bila slovenska moštva uspešna, saj so zmagala na dveh od treh tekem. Cedevita Olimpija in Koper Primorska sta v domačih dvoranah prepričljivo prekosila Partizan in Mornar, ki sta v poletnih mesecih veliko vložila v okrepitev igralskega kadra, klonila je le Krka na gostovanju pri Budućnosti.

Ljubljančani še niso dosegli zmage v evropskem pokalu, zato pa v regionalni ligi ne poznajo poraza. Tokrat so glavnino dela opravili v zadnji četrtini, ki je bila v prejšnjih nastopih njihova šibka točka, beograjske črno-bele pa so v odločilnih desetih minutah prekosili kar s 27:12. V prelomnih trenutkih sta bila učinkovita krilo Marko Simonović in branilec Codi Miller-McIntyre, najboljšo predstavo v sezoni pa sta prikazala tiudi centra Andrija Stipanović in Maik Zirbes, ki sta bila v minulih tednih tarči ostrih kritik.


Primorska je vstala v 2. polčasu


Košarkarji Kopra Primorske so dosegli tretjo zaporedno zmago v ligi ABA, po Partizanu in Budućnosti so ugnali še Mornar, za katerega v tej sezoni igra nekdanji slovenski reprezentant Mirza Begić. Slovenski prvaki so odlično začeli in vodili s 14:4, a prednost tudi hitro zapravili, v drugi četrtini pa so gostje vodili tudi z 38:28. Odločitev je padla po glavnem premoru, saj je domače moštvo pod vodstvom Lancea Harrisa (met za dve 5:7, za tri 4:5) dobilo tretjo četrtino z 28:17, zadnjo pa s 27:19.

Krka je ostala pri edini zmagi v Podgorici iz leta 2002. Že ob polčasu je zaostajala za Budućnostjo s 16 točkami razlike, v tretji četrtini so gostitelji vodili že z 51:28, v 24. minuti pa s 65:41.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine