Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Verjame, da lahko osvoji dirko po Franciji, vendar z njo ni obseden

Slovenski kolesarski as Primož Roglič o rivalstvu s Tadejem Pogačarjem: To so stvari za medije.
Primož Roglič si želi, da bi se ga zapomnili kot borca. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Primož Roglič si želi, da bi se ga zapomnili kot borca. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
M. Š., STA
13. 12. 2021 | 18:20
13. 12. 2021 | 18:29
2:42

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je v nedavnem pogovoru za nizozemski časnik Het Laatste Nieuws opozoril na previdnost v lovu svojega moštva Jumbo-Visma na rumeno in zeleno majico na dirki po Franciji 2022.

Na francoski pentlji bo 32-letni as iz Strahovelj pri Kisovcu prihodnje leto med 1. in 24. julijem napadal rumeno majico skupnega zmagovalca, medtem ko bo njegov belgijski moštveni kolega Wout Van Aert pognal v lov za zeleno majico za najboljšega po točkah oziroma najboljšega šprinterja. Tako se je moštvo Jumbo-Visma odločilo že pred časom, o tem je zdaj spregovoril še Roglič, ki ga povzema kolesarski spletni portal Cyclingnews.

»To je res dobro vprašanje, v teoriji se lahko zgodi prav vse. Lahko osvojimo tako rumeno kot zeleno majico, obenem si lahko priborimo tudi pikčasto s Seppom Kussom. Moštvo se mora odločiti, kaj bo naš glavni cilj na Touru, potem pa moramo imeti za to načrt, ki bo ustrezal obema kolesarjema,« je povedal olimpijski prvak v vožnji na čas iz Tokia.

»Z Woutom si morava pomagati. Najti moramo način, kako se bo on lahko boril za etapne zmage in kako bom sam hkrati pridobival čas v primerjavi s tekmeci. Tega se moramo lotiti previdno,« je pristavil »Rogla«. Med drugim je dejal, da ni obseden z zmago na dirki po Franciji, bolj si želi, da bi si ga kolesarska in športna javnost zapomnila kot bojevnika.

»Seveda si želim osvojiti Tour, ampak po drugi strani nočem, da bi se me zapomnili kot kolesarja, ki je ali ni slavil končne zmage na dirki po Franciji. Raje bi videl, da me imajo kot borca, ki je vsakič znova dal vse od sebe na sleherni dirki. Nisem obseden s Tourom, zato ne čutim obžalovanja, ker ga doslej nisem osvojil,« je dodal letos drugouvrščeni kolesar v seštevku za zlato kolo francoskega Velo Magazina.

Na prvem mestu ga je zamenjal rojak Tadej Pogačar, ki se je letos še drugič zapovrstjo veselil končne zmage na dirki po Franciji, medtem ko je Roglič tretjič zaporedoma stal na vrhu zmagovalnega odra na dirki po Španiji. »Verjamem, da lahko osvojim Tour,« je nekdanji obetavni smučarski skakalec odvrnil na vprašanje o tem, ali lahko premaga Pogačarja. O rivalstvu pa ni želel govoriti. »To so stvari za medije,« je še dejal Roglič.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine