Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Pogačar v kali zatrl govorice, da naj bi si pomagal s prepovedanimi sredstvi

Slovenski kolesarski as se zaveda, da bo zavist vedno navzoča. Kolesarstvo je po njegovem žrtev svoje preteklosti oz. tega, kar so počeli Lance Armstrong & Co.
Tadej Pogačar je moral znova odgovarjati na neprijetno vprašanje. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Tadej Pogačar je moral znova odgovarjati na neprijetno vprašanje. FOTO: Marco Bertorello/AFP
12. 10. 2024 | 12:37
12. 10. 2024 | 13:41
1:53

Zaradi izjemne premoči, ki jo letos kaže Tadej Pogačar, so se v zadnjem obdobju znova okrepile govorice, da naj bi si pomagal s prepovedanimi sredstvi. Toda slovenski kolesarski zvezdnik jih je v kali zatrl.

»Zavedam se, da bo zavist vedno navzoča, toda prevlado vidimo lahko povsod – tako v športu kot v gospodarstvu. Ta lahko traja nekaj let, preden se pojavijo novi talenti,« je pojasnil svetovni prvak z nedavne cestne dirke v Zürichu, ki je letos zanesljivo v svojo korist odločil tudi tritedenski preizkušnji po Italiji in Franciji.

Kakor je pripomnil, je kolesarstvo žrtev svoje preteklosti. Ne ve, kaj bi moral narediti ta šport, da bi si povrnil zaupanje. »Morda bodo ljudje čez nekaj rodov vendarle pozabili na preteklost oziroma na to, kaj so svoj čas počeli Lance Armstrong in drugi kolesarji,« je ugibal Pogačar in pribil, da sam ne bi tvegal svojega zdravja zavoljo prepovedanih poživil. 

»Zaradi dopinga zagotovo nočem nekega dne zboleti,« je 26-letni zvezdnik s Klanca pri Komendi še poudaril pred štartom današnje dirke po Lombardiji. Podobno je sicer »Pogi« razmišljal že po svojem tretjem zmagoslavju julija letos na Touru.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine