Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Pinot s strgano mišico v solzah končal dirko po Franciji

Thibaut Pinot je bil pred drugo etapo v Alpah še vedno v igri za skupno zmago, po 40 kilometrih pa je v solzah zaradi poškodbe mišice sedel v klubski avtomobil in odstopil.
Thibaut Pinot je v solzah končal letošnji Tour. FOTO: AFP
Thibaut Pinot je v solzah končal letošnji Tour. FOTO: AFP
26. 7. 2019 | 16:05
26. 7. 2019 | 19:28
3:23
Thibaut Pinot in dirka po Franciji nikakor ne najdeta skupnega jezika. Letos je bil Francoz na odlični poti vsaj do odra za zmagovalce, morda tudi do skupne zmage, v 19. etapi pa se je njegova dirka vnovič končala v solzah. Tokrat je moral Pinot odstopiti zaradi strgane stegenske mišice, ki jo je utrpel v zaključku 17. etape. 

Pinot je imel že v prvi alpski etapi težave z bolečinami v stegnu, a je nekako zdržal, zato tudi ni napadal pred vrhom Galibierja. Zvečer so se njegove bolečine še poslabšale, na večerji je po poročilih iz ekipe Groupama FDJ komajda še hodil in ni mogel obremeniti noge, a je bil odločen, da bo etapo vseeno začel. 

Že na začetku je bil Pinot v težavah, dvakrat se je ustavil pri zdravniškem avtomobilu in poizkušal bolečine omiliti s povoji, a ni nič pomagalo. Njegovi klubski kolegi so vedeli, da je njegov boj obsojen na propad, najprej ga je rojak Rudy Mollard potrepljal po ramenih in se odpeljal mimo, nato je z njim vztrajal Mathieu Ladagnous, a je bil Pinot že štiri minute za glavnino. Po dobrih 30 kilometrih dirkanja je prišel trenutek, ki je bil neizbežen, Ladagnous je objel objokanega Pinota, ki se je ustavil ob robu ceste, sedel v avtomobil in zaključil s Tourom. 



»Ko se je v 17. etapi izognil padcu, je z levim stegnom močno udaril v krmilo in bolečina je bila vsak dan hujša. Težave je imel že na Galibierju, a se je rešil, zvečer je postalo nevzdržno, a smo upali, da bo noč pomagala. Že zjutraj je bilo jasno, da bo težko prišel do cilja, če se bo dirkalo na polno, v bolečinah je bil od štarta in čeprav se je boril, ni mogel storiti nič več,« je bil razočaran športni direktor Groupame Philippe Madouit. Francoski časnik L'Equipe je poročal, da si je Pinot strgal levi kvadriceps. 

»Poizkušal sem se boriti dalje, upal sem, da bodo bolečine minile. To je največje razočaranje v moji karieri, od nedelje v Pirenejih sem verjel, da lahko dobim Tour, prepričan sem bil, da mi bo uspelo, da se mi nič ne more zgoditi. Zdaj ne bomo nikoli vedeli. Dovolj imam vsega skupaj ... V Nimesu sem dobil udarec in ko sem na Galibierju pospeševal, me je zajela silovita bolečina. Očitno sem imel rahlo natrgano mišico, ki se je takrat do konca strgala,« je za francosko televizijo povedal skrušeni Pinot. 
 
Zdravstvene težave niso nič novega v karieri Pinota, na Touru je že odstopil v letih 2013, 2016 in 2017, lani je na Giru odstopil v zadnjem tednu zaradi pljučnice in ekstremne izčrpanosti. 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine