Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Na dirki Po Sloveniji tudi drugouvrščeni z lanskega Toura

Kolumbijski kolesar Rigoberto Uran bo ob boku Primožu Rogliču in Poljaku Rafalu Majki med favoriti za končno zmago.
Rigoberto Uran bo med favoriti na slovenski pentlji. Foto Luk Benies/AFP
Rigoberto Uran bo med favoriti na slovenski pentlji. Foto Luk Benies/AFP
J. P.
9. 6. 2018 | 14:57
9. 6. 2018 | 15:13
2:11
Ljubljana – Izkušeni 31-letni kolumbijski kolesar Rigoberto Uran, član moštva EF Education First-Drapac Cannondale, je bil lani drugi v skupni razvrstitvi slovitega Toura (za slabo minuto je zaostal zgolj za Britancem Chrisom Froomom), prihodnji teden pa bo eden od zvezdnikov 25. izvedbe preizkušnje Po Sloveniji, ki se bo v sredo začela v Lendavi in v nedeljo po petih etapah končala v Murski Soboti, je poročala STA.


Etapni zmagovalec na Giru in Touru


Uran bo, po navedbah prirediteljev, utegnil mešati štrene kolesarjem, ki merijo visoko v generalni razvrstitvi, ob boku Primožu Rogliču in Poljaku Rafalu Majki bo med glavnimi favoriti za končno zmago. Kolumbijec se je v karieri že veselil etapnih zmag tako na Giru (v letih 2013 in 2014, ko je bil obakrat skupno drugi) kot na Touru (lani), obenem se lahko pohvali s srebrom s cestne dirke na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu. V karieri je nanizal trinajst zmag, eno tudi letos na peti etapi februarske domače dirke Po Kolumbiji.


Cavendish tudi s Crutchlowom


Medtem pa se nekdanji svetovni prvak na cestni preizkušnji, Britanec Mark Cavendish (Dimension Data), na slovensko pentljo, kot je razvidno z videoposnetka na družbenem omrežju, pripravlja tudi z vožnjo z motorjem ob pomoči rojaka, dirkača v elitnem motociklističnem razredu moto gp Cala Crutchlowa. »Predobro, da bi bila zgolj zgodba z Instagrama. V Calu imam najboljšega narekovalca ritma z motorjem na planetu. Odkrito rečeno: je tudi eden najboljših trening partnerjev,« je Crutchlowu polaskal Cavendish, ki je bil minuli konec tedna tudi rojakov gost na dirki svetovnega prvenstva v Mugellu.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine