Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Mlada švicarska kolesarka podlegla poškodbam

Muriel Furrer je v še nepojasnjenih okoliščinah grdo padla na včerajšnji cestni dirki mladink in danes preminila v bolnišnici v Zürichu.
Kolesarski svet žaluje za Muriel Furrer. FOTO: X/UCI
Kolesarski svet žaluje za Muriel Furrer. FOTO: X/UCI
27. 9. 2024 | 15:05
27. 9. 2024 | 16:35
2:26

Kolesarski svet je pretresla še ena tragična novica. Komaj 18-letna Muriel Furrer je zaradi poškodb glave, ki jih je utrpela med včerajšnjo dirko mladink, danes umrla v züriški univerzitetni bolnišnici, so sporočili iz Svetovne kolesarske zveze in organizacijskega komiteja 97. svetovnega prvenstva.

»S smrtjo Muriel Furrer mednarodna kolesarska skupnost izgublja kolesarko, pred katero je bila svetla prihodnost. 18-letna kolesarka je utrpela hud padec med včerajšnjo dirko mladink. Zaradi hudih poškodb glave so jo s helikopterjem v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Muriel Furrer je na žalost danes preminila,« so pri UCI zapisali v sporočilu za javnost, v katerem so ob 17. uri napovedali izredno novinarsko konferenco. Na njej bodo bržkone obelodanili več podrobnosti o nesreči, o kateri so se že razpisali pri Blicku. Po poročanju tega švicarskega časnika dolgo nihče ni opazil, da je Muriel Furrer padla in zletela s ceste v podrastje ob njej ter da so jo našli in ji pomoč nudili šele po koncu dirke.

Muriel Furrer (rojena je bila 1. junija 2006 v Eggu) je bila obetavna vestranska kolesarka, tekmovala je na cesti, v ciklokrosu in v gorskem kolesarstvu, bila pa je tudi dijakinja športne šole v Zürichu. »Naša srca so strta, nimamo besed. S težkimi srci in neskončno žalostjo se danes poslavljamo od Muriel Furrer. Izgubili smo toplosrčno in čudovito mlado žensko, ki je imela vedno nasmeh na obrazu. Ne moremo razumeti, kaj se je zgodilo, čutimo le bolečino in žalost,« pa so zapisali pri švicarski kolesarski zvezi, za katero je to že druga velika tragedija v dobrem letu dni, saj je junija lani po padcu v peti etapi dirke po Švici umrl 26-letni član ekipe Bahrain Victorious Gino Mäder.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine