Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Mezgec pričakovano ostaja pri Mitchelton - Scottu

Slovenski kolesar Luka Mezgec je še za dve leti podaljšal pogodbo z avstralsko ekipo, kjer se mu v prihodnje obeta več priložnosti.
Luka Mezgec bo še dve leti nosil dres avstralske ekipe. FOTO: Uroš Hočevar
Luka Mezgec bo še dve leti nosil dres avstralske ekipe. FOTO: Uroš Hočevar
N. Gr.
30. 10. 2018 | 13:56
30. 10. 2018 | 14:02
1:46
Danes je avstralska ekipa Mitchelton Scott objavila, da bo Luka Mezgec tudi v prihodnjih dveh sezonah nihov član. Mezgec se je k Avstralcem preselil po odličnih sezonah v Sunwebu, pri Orici pa ga je čakal vloga pomočnika in mentorja mlademu šprinterju Calebu Ewanu. Slednjega po sporu z ekipo v naslednji sezoni ne bo več, Mezgec pa kljub temu ostaja član avstralske zasedbe. 

»Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo, ki je zame več kot le to. Medsebojni odnosi tukaj so izjemni in to je dobra popotnica za nadaljnje delo,« je dejal Mezgec in dodal: »Kolesarstvo je težak šport in če delaš v takem okolju, kot ga imamo v naši ekipi, potem lahko vedno trpiš malce dlje, pomagaš drugim še več, kot sam misliš, da lahko, in dosegaš dobre izide s podporo, o kakršni lahko le sanjaš.«
 

Skupaj s Trentinom in Impeyem v šprintih


»Luka je zelo hiter in raznovrsten kolesar, ki ve, ne le kako zmagati, temveč tudi kako pomagati sotekmovalcem. V tem pogledu je podoben Matteu Trentinu, ki lahko deluje kot vodja ali kot sprinter,« je podpis pogodbe komentiral športni direktor ekipe Matt White.

»Užitek bo opazovati, kako skupaj z Matteom in Darylom Impeyjem Luka napreduje v naslednjih dveh letih. Imamo kolesarje za vse vrste prog, tako da imamo res lepe možnosti za napredek,« je še dodal White.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine