Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Govekar na Otoku vse bližje zmagovalnemu odru

Za Matevža Govekarja so razgibane etape dirke po Britaniji kot nalašč, da poseže med najboljše, v četrti etapi je že končal na petem mestu.
Kolesarji Bahraina v teh dneh dirkajo tudi v Veliki Britaniji. FOTO: Bahrain Victorious
Kolesarji Bahraina v teh dneh dirkajo tudi v Veliki Britaniji. FOTO: Bahrain Victorious
N. Gr., STA
6. 9. 2024 | 17:27
6. 9. 2024 | 17:28
1:54

Slovenski kolesar Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) je v četrti etapi dirke po Britaniji zasedel peto mesto. Na trasi od Derbyja do Newark-on-Trenta (138,5 km) je pričakovano prišlo do sprinta glavnine, ki ga je dobil Francoz Paul Magnier (Soudal Quick-Step).

Magnier je za drugo zmago na britanski pentlji, dobil je tudi prvo etapo, ugnal domačina Ethana Vernona (Israel-Premier Tech) in Norvežana Erlenda Blikro (Uno-X Mobility). Štiriindvajsetletni Govekar je ciljno črto prečkal kot peti in tako izboljšal prejšnji najboljši uvrstitvi na tej preizkušnji. V prvi etapi je bil osmi, v drugi pa deseti.

Stik z najboljšimi je izgubil v zahtevnejši drugi in tretji etapi ter izpadel iz boja za visoko mesto v skupnem seštevku, v katerem zaostaja 13:23 minute.

Fotografija je simbolična. FOTO: Bahrain Victorious
Fotografija je simbolična. FOTO: Bahrain Victorious

Skupno še naprej vodi zmagovalec druge in tretje etape domačin Stephen Williams (Israel-Premier Tech), ki ima pred rojakoma Oscarjem Onleyjem (DSM-firmenich PostNL) in Markom Donovanom (Q36,5 Pro) 16 oziroma 40 sekund naskoka.

Na šestdnevni dirki po Britaniji, ki se bo končala v nedeljo, se je v tekmovalni pogon vrnil dvakratni olimpijski prvak iz Pariza Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). Po izgubi časa v drugi in tretji etapi pa prav tako ne kroji razpleta pri vrhu skupnega seštevka.

V soboto in nedeljo bosta na sporedu še dve ravninski etapi, najprej v okolici Northamptona (149,6 km), nato pa še od Lowestofta do Felixstowa (158,4 km).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine