Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Giro 2025: štart v Albaniji in cilj etape v Gorici?

Na italijanskem portalu Bicisport so povzeli govorice o trasi Gira prihodnje leto, začel naj bi se v Albaniji in obiskal tudi Slovenijo.
Naslednik Tadeja Pogačarja naj bi svojo pot proti zmagi začel v Albaniji. FOTO: Luca Bettini/AFP
Naslednik Tadeja Pogačarja naj bi svojo pot proti zmagi začel v Albaniji. FOTO: Luca Bettini/AFP
N. Gr.
19. 9. 2024 | 10:10
19. 9. 2024 | 10:21
1:47

Kolesarska sezona bo trajala še mesec dni, v Italiji pa že pogledujejo proti sezoni 2025 in domačem Giru. Na portalu Bicisport so zapisali, da naj bi se dirka z letnico 2025 nekoliko presenetljivo začela v Albaniji z dvema ali tremi etapami, čeprav se je pred tem kot možni gostitelj omenjal Trst. Cilj ene od etap drugega tedna naj bi bil na meji obeh Goric.

Že nekaj časa je bolj kot ne znano, da bo v čast Gorici, prestolnici kulture 2025, cilj ene od etap dirke po Italiji na italijansko-slovenski meji. Zdaj Bicisport razkriva, da bo v Furlanijo Julijsko krajino dirka zavila v drugem tednu, ob cilju v Gorici je možno, da bo karavana nekaj kilometrov opravila tudi na slovenskih tleh. Dirka po Italiji naj bi se začela v Albaniji, po treh letih naj bi se tako Giro za grande partenzo znova podal v tujino.

Cilj Gira bo znova v Rimu. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Cilj Gira bo znova v Rimu. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

Kot možni gostitelj cilja predzadnje etape se omenja dolina reke Aoste in Sestriere, etapa naj bi prečkala tudi Colle delle Finestre, kjer je Chris Froome uprizoril napad, ki mu je prinesel zmago na Giru 2018. Cilj dirke je že potrjen, rožnata pentlja 2025 se bo končala v Rimu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine