Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Froome utrpel zlom stegnenice, komolca in reber ter ostal brez Toura

Chris Froome je padel na ogledu trase posamičnega kronometra na kriteriju Dauphine.
Chris Froome je po padcu pristal v bolnišnici. FOTO: AFP
Chris Froome je po padcu pristal v bolnišnici. FOTO: AFP
12. 6. 2019 | 17:30
12. 6. 2019 | 20:53
2:47
V četrti etapi kriterija Dauphine je na sporedu posamični kronometer v mestu Roanne, ki bo Chrisu Froomu ostal v zelo slabem spominu. Na dopoldanskem ogledu trase je tik pred koncem grdo padel, takoj so ga prepeljali v bolnišnico, kjer prestaja dodatne preglede. Iz Ineosa so potrdili, da si je Froom pri padcu zlomil desno stegnenico, desni komolec in več reber.

Ko so na spletu zakrožile fotografije ekipnega osebja z razbito čelado v rokah, je bilo jasno, da padec ni bil nedolžen. Iz ekipe Ineos so najprej sporočili le, da je Froome v bolnišnici in da kriterija Dauphine ne bo nadaljeval, lokalni francoski mediji so najprej namigovali na poškodbo noge, časnik L'Equipe pa je poročal, da si je Froome menda zlomil medenico. 

Naslednja poročila so razkrila, da so poškodbe še precej hujša, šef ekipe David Brailsford je neuradno potrdil, da sumijo na zlom stegnenice in da je jasno, da bo letošnjo dirko po Franciji moral izpustiti, glede na resnost poškodbe pa je vprašanje, ali bomo Britanca sploh še videli letos na dirkah. Padec se je menda zgodil, ko je na enem od hitrih odsekov Froome z eno roko izpustil krmilo, da bi si obrisal nos, in izgubil nadzor nad kolesom. Trčil je v betonski zid, nato pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. 



Froome se je na Dauphinu vrnil na dirke po dolgih pripravah in takoj pokazal dobro formo, danes je bil prvi favorit, da obleče rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. Kapetansko vlogo v Ineosu si bosta na Touru razdelila branilec naslova Geraint Thomas in Egan Bernal, ki je imel pred začetkom Gira podobno smolo kot zdaj Froome. 

Zdravnik njegovega moštva Richard Usher je nazadnje v izjavi za javnost dejal, da ima Froome številne resne poškodbe, med njimi zlomljeno desno stegnenico in desni komolec. "Ob tem ima tudi zlomljena rebra. Zdaj ga bodo s helikopterjem prepeljali v univerzitetno bolnišnico v St. Etiennu na nadaljnje zdravljenje," je dejal Usher. Brailsford je poudaril, da je zdaj prioriteta ekipe zagotoviti, da "Chris prejme najboljšo možno zdravniško oskrbo, nato pa čim hitreje okreva".

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine