Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Bujakovi v šprintu »zmanjkalo malo poguma« za deseterico

Italijanka Marta Bastianelli je kljub številčni premoči Nizozemk dobila ciljni šprint in postala evropska prvakinja. 
Medalistke z evropskega prvenstva: Marianne Vos, Marta Bastianelli in Lisa Brennauer.
Medalistke z evropskega prvenstva: Marianne Vos, Marta Bastianelli in Lisa Brennauer.
5. 8. 2018 | 16:59
5. 8. 2018 | 22:25
3:39
Evropsko prvenstvo v Glasgowu se je nadaljevalo s cestno dirko kolesark, kjer je imela tudi slovenska reprezentanca štiri predstavnice - Eugenio Bujak, Polono Batagelj, Špelo Kern in Uršo Pintar. Dirka po centru Glasgowa je bila precej zahtevna, ostri zavoji so rušili ritem v glavnini, vzponi pa so poskrbeli za precejšnjo selekcijo in do cilja je skupaj prišlo manj kot 30 kolesark. 

Dolgo je kazalo, da se bosta za zlato kolajno med seboj pomerili ubežniki Anna van der Breggen in Elisa Longo Borghini, a sta Nizozemka in Italijanka preveč taktizirali, glavnina pa ju je ujela kilometer pred ciljem. Nizozemke so nato pripravile šprinterski vlak za Marianne Vos, ki pa tokrat ni bila dovolj močna, Italijanka Marta Bastianelli je po levi strani kot blisk švignila v ospredje in zmagala z lepo prednostjo. 
 

Niti nizozemski vlak ni bil dovolj za zlato


Vosova se je morala zadovoljiti z drugim mestom, Nizozemke pa bodo z "le" srebrno kolajno zelo razočarane, saj so imele daleč najmočnejšo ekipo. Brona se je razveselila Nemka Lisa Brennauer, v prvi skupini pa sta končali tudi Eugenia Bujak in Polona Batagelj. Bujakova se je pred šprintom še borila za dober položaj, na koncu pa ni imela dovolj močnih nog, da bi sledila tempu najhitrejših, končala je na 13. mestu, Polona Batagelj je bila na koncu 27. 



»Zelo sem vesela, da sem lahko dirkala za Slovenijo in se pokazala. Dolgo sem čakala dirko, zjutraj sem čutila nekaj pritiska, ampak na koncu sem zadovoljna. Prva dva kroga sta bila zelo hitra, nismo pričakovali tega. Težko je bilo priti naprej, težko je bilo zadaj. Na koncu, ko sem bila spredaj, je bilo vse lažje,« je po dirki povedala Bujakova, ki je zadovoljna tudi s pomočjo preostalih reprezentančnih kolegic.

O zmagovalki je v Glasgowu odločal šprint. 
O zmagovalki je v Glasgowu odločal šprint. 

 

Z malo več poguma bi bila v deseterici


S predstavo svojih varovank je bil zadovoljen tudi selektor Gorazd Penko: »Malo ji manjka poguma v prerivanju v sprintih, kot je bil danes. Pokazala je izredno dobro pripravljenost. Tudi Polona Batagelj. Dirka je bila selektivna. Nizozemke so skušale narediti, kar smo pričakovali. Noge pa jih niso nesle kot so jih spomladi, ko so kraljevale. Kaj več bi od mojih varovank težko pričakoval. Špela in Urša sta bili zadolženi, da se pokažeta v ospredju. Pintarjeva je danes presenetljivo sploh startala, dvakrat je bila v zadnjih treh dneh na kliniki zaradi bolečin v hrbtu. Polona se je očitno spočila po Giru, ko je šla na dopust. Sem popolnoma zadovoljen z dekleti.«

»Ta zmaga je zmaga cele ekipe, dirkale smo odlično, imela sem pomoč od štarta do cilja, dirka je bila hitra in zelo zahtevna. V zaključku šprint ni bil enostaven, že na zadnjem ovinku moraš biti na prvih položajih, če želiš biti v ospredju in danes mi je to uspelo, presrečna sem,« je v cilju povedala novopečena evropska prvakinja Bastianellijeva, v joku je objemala ekipne kolegice, medtem pa so se Nizozemke z dolgimi nosovi odpeljale klubskemu avtobusu naproti, kjer vzdušje zagotovo ne bo najboljše. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine