Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Bennettu zadnji šprint, Roglič brez težav potrdil zmago

Zadnji dan UAE Toura je minil brez pretresov, šprint v Dubaju je pripadel Samu Bennettu, Primož Roglič pa je zadržal rdečo majico. 
Primož Roglič je slavil skupno zmago na UAE Touru. FOTO: AFP
Primož Roglič je slavil skupno zmago na UAE Touru. FOTO: AFP
2. 3. 2019 | 13:31
2. 3. 2019 | 14:38
1:46
V Dubaju se je v sončnem vremenu vrnil tudi bočni veter, ki pa ni povzročil večjih pretresov glavnini, v kateri so kolesarji po napornem tednu bolj kot ne le še čakali na konec dirke. Primož Roglič je bil cel dan zaščiten s strani ekipnih kolegov v Jumbu Vismi in na koncu je ciljno črto prečkal v času zmagovalca ter potrdil skupno zmago na dirki UAE Tour, ki je del svetovne serije. 

Bolj kot Roglič so bili v središču pozornosti šprinterji, v ZAE so bili zbrani skoraj vsi najhitrejši kolesarji sveta, v hudi konkurenci pa je do prestižne zmage prišel Sam Bennett, ki je junija lani blestel tudi na slovenskih cestah. 

Šprinter Bore Hansgrohe je izkoristil vlak Lotto Soudala in bil na kolesu Caleba Ewana, nato pa je odlično tempiral pospeševanje v zaključku in gladko zmagal. Drugi je bil Fernando Gaviria, tretji pa Ewan. 

»Na začetku etape je bilo zaradi vetra nekaj nervoze, potem pa se je umirilo in brez težav smo majico pripeljali do cilja. Vesel sem ekipne zmage na začetku in seveda tudi svoje, naše predstave tukaj kažejo, da smo pripravljeni na zelo uspešno sezono,« je po etapi povedal Roglič. 

Mitchelton Scott je tokrat poizkušal pripraviti dobro izhodišče za šprint Luki Mezgecu, ki je bil v zadnjih 500 metrih ob boku Bennetta, a mu je na koncu zmanjkalo tako moči kot prostora za boj za najvišja mesta, etapo je končal kot osmi. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine