Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Že pred štartom sezone Janja Garnbret in Anže Peharc pokazala mišice

Slovenca sta se razveselila zmag na tradicionalnem balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters v Pfungstadtu.
Janja Garnbret je bila brezhibna v polfinalu in finalu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Janja Garnbret je bila brezhibna v polfinalu in finalu. FOTO: Leon Vidic/Delo
25. 3. 2019 | 20:08
25. 3. 2019 | 20:15
1:58
Ljubljana – Predolimpijska sezona svetovnega pokala se še niti začela ni, slovenski športni plezalke in plezalci pa že dokazujejo, da nameravajo še naprej ponosno krojiti svetovni vrh. Na tradicionalnem balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters v nemškem Pfungstadtu, znanem tudi kot »svetovnem pokalu za vsakogar«, se je v steno zapodilo kar 475 udeležencev, zmag pa sta se veselila – Slovenca. V ženski konkurenci pričakovano in prepričljivo Janja Garnbret, v moški pa Anže Peharc.


Štiri Slovenke v peterici


Mlada Korošica je bila lani in predlani na nemškem mastersu druga, letos pa je prisolila krepko klofuto tekmicam, saj je edina dosegla vse štiri vrhove tako v polfinalu kot v polfinalu. S tem je dokazala, da balvani zanjo že dolgo niso več pridružena disciplina, temveč enakovredna težavnosti. Njen uspeh je z drugim mestom dopolnila Mia Krampl, Katja Kadić je bila četrta in Lučka Rakovec peta. V slovenski sendvič se je na tretjem mestu ujela le Avstrijka Jessica Pilz.


Trije vrhovi Peharca


Med moškimi je 21-letni Peharc prvič na mastersu opravil z vso konkurenco, v finalu je edini zmogel tri vrhove. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Ukrajinec Sergij Topiško in Rus Vadim Timonov. Drugi slovenski finalist Jernej Kruder, ki je predlani na tem tekmovanju zmagal, leto prej je bil drugi in lani tretji, se je tokrat zadovoljil s petim mestom. Balvanska sezona svetovnega pokala se bo sicer začela že prihodnji konec tedna v švicarskem Meiringenu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine