Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vijolični pri OK Corralu na strelski dvoboj izzivajo Šerifa

Od nogometnega potrjevanja v evropskih klubskih pokalih do slalomskega lovljenja odličij na brzicah.
Vijolični v Moldaviji nikakor ne smejo igrati bledega nogometa.  FOTO: Marko Pigac/mp produkcija
Vijolični v Moldaviji nikakor ne smejo igrati bledega nogometa.  FOTO: Marko Pigac/mp produkcija
25. 7. 2022 | 05:00
4:29

Kolesarjenja na Touru je torej konec, v tem tednu bo v športnem pomenu živahno na zelenicah predvsem pri klubih, ki niso kakovostni vrh evropskega nogometa. Starocelinska tekmovanja gredo namreč naprej, slalomisti na divjih vodah pa bodo na svetovnem prvenstvu v Augsburgu pokazali, kaj trenutno znajo. V ponedeljek, 25. julija, bodo po četrtfinalnih bojih na evropskem prvenstvu počivale tudi nogometašice, začel pa se bo denimo teniški turnir v Umagu, kjer bo nastopil tudi novi čudež svetovnega moškega tenisa Carlos Alcaraz.

Moldavskih 90 minut resnice

Nogometna dekleta na euru 2022 bodo žogo spet brcala v torek, 26. julija. Na sporedu je prvi polfinale med Anglijo in Švedsko. V kvalifikacijah za ligo prvakov bo v povratnih tekmah 2. kola vroče od Cipra do Republike Irske, za Slovence pa najbolj v Moldaviji. Maribor mora po 0:0 v Ljudskem vrtu v prestolnici Chișinauju na stadionu Zimbruja proti Šerifu iz Tiraspola od 19. ure naprej zadeti, če želi v letošnji sezoni v elitnem klubskem tekmovanju še gojiti svoje sanje.

V Pireju ne bo pirove zmage

Nemčija: Francija je v sredo, 27. julija, drugi polfinale ženskega EP, v izločilnih bojih za ligo prvakov prav tako ne bo počitka od Istanbula do Pireja. V Augsburgu se bo za tiste v kajaku in kanuju začelo svetovno prvenstvo na brzicah.

Benjamin Savšek ima zlato z OI, SP in štiri z EP, kako bo tokrat? FOTO: Nina Jelenc/KZS
Benjamin Savšek ima zlato z OI, SP in štiri z EP, kako bo tokrat? FOTO: Nina Jelenc/KZS

Dan svetega Patrika

Koper, Olimpija, Mura, ti bodo na evropskem delu v četrtek, 28. julija, in sicer v povratnih dvobojih 2. kola kvalifikacij za konferenčno ligo. Ljubljančani po 1:3 v uvodni tekmi gostijo romunski klub Sepsi, Sobočani ob 20. uri pričakujejo St. Patrick's Athletic iz Dublina, prvo srečanje se je končalo z 1:1, Vaduz iz Lihtenštajna ob isti uri želi proti Kopru potrditi zmago na Obali (1:0).

Šah na olimpijadi

Iz Evrope v zavetje (pre)sončne strani Alp. V petek, 29. julija, bo namreč uvodna tekma 3. kola 1. SNL, ob 20.15 se bosta udarila Gorica in Kalcer Radomlje. V Budimpešti se z uvodnima prostima treningoma začenja konec tedna na VN Madžarske v formuli 1. Začela se bo tudi šahovska olimpijada v indijskem Čenaju.

Max Verstappen bo po Franciji dirjal še na Madžarskem. FOTO: Christophe Simon/AFP
Max Verstappen bo po Franciji dirjal še na Madžarskem. FOTO: Christophe Simon/AFP

Žlahtno hlajenje

Mundial v slalomu na divjih vodah v Nemčiji bo 30. julija, v soboto, šel v posamične odločitve za žlahtne kovine, vsaj iz enega razloga blagor tistim v kajaku in kanuju. Vsaj razhladijo se lahko na tistih brzicah, še posebej, če jih v deroči vodi v čolnu obrne. Kdo bo koga obrnil v drugi tekmi 3. kola slovenske nogometne lige? Od 20.15 naprej Domžale sežanski Tabor ali obratno? S francoskih na baskovske ceste. Kolesarji bodo namreč odvozili enodnevno klasiko v San Sebastianu. Na VN Madžarske v formuli ena bodo ob 16. uri kvalifikacije.

Vroča formula 1

V nedeljo, 31. julija, bodo tri srečanja tretjega tekmovalnega kola v Prvi ligi Telemach: Olimpija - Bravo (17.30), Koper - Maribor (20.15) in Celje - Mura (20.15). Na londonskem Wembleyju bo ob 18. uri finale evropskega prvenstva za nogometašice. Tudi Francozi se bodo že uvajali v novosezonski nogometni ples v elitni ligue 1. Ob 20. uri se bosta v superpokalau merila Paris Saint-Germain in Nantes. Na SP v Augsburgu bo slovenska elita dokončno izvedela, koliko kolajn ji je uspelo tokrat osvojiti. Ob 15. uri pa bo začetek boja na VN Madžarske v formuli 1, vsekakor bo vroče ne le zaradi visokih temperatur.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine