Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Urnaut po žrebu: Vsaka tekma bo pomembna

Slovenski odbojkarji so padli v zanimivo skupino za svetovno prvenstvo prihodnje leto na Filipinih.
Slovenski odbojkarji bodo tretjič igrali na svetovnem prvenstvu. FOTO: Miguel Medina/AFP
Slovenski odbojkarji bodo tretjič igrali na svetovnem prvenstvu. FOTO: Miguel Medina/AFP
M. Š., STA
14. 9. 2024 | 16:36
14. 9. 2024 | 16:37
1:49

Slovenskam moška odbojkarska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu prihodnje leto (med 12. in 28. septembrom) na Filipinih igrali v skupini E s Čilom, Bolgarijo in Nemčijo. Tako je določil današnji žreb.

Na tem tekmovanju bo prvič igralo 32 reprezentanc. Slovenija je bila na žrebu kot četrta reprezentanca na svetovni lestvici med nosilci skupaj s Poljsko, Francijo, ZDA, Italijo, Japonsko in Brazilijo. Iz prvega dela SP se bosta v izločilne boje uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine.

Slovenski kapetan Tine Urnaut, ki se je udeležil žreba v Manili, je za Odbojkarsko zvezo Slovenije povedal: »Kot reprezentanca in tudi kot zveza si želimo še naprej rasti in napredovati. V Manili bo igralo veliko dobrih ekip, ki se bodo borile za kolajne. Vsaka tekma bo pomembna, vsak dan bo pomemben in zmagovalec bo tisti, ki bo iztržil največ.«

Slovenski odbojkarji bodo tretjič nastopili na tem tekmovanju. Leta 2018 v Italiji in Bolgariji so bili dvanajsti, 2022 v Sloveniji pa so zasedli četrto mesto. Prihodnje leto bodo prvič na SP nastopile tudi slovenske odbojkarice. Predstavile se bodo med 22. avgustom in 7. septembrom na Tajskem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine