Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski as bo v finalu svetovnega prvenstva napadal stopničke

Peter John Stevens je v polfinalu letošnjega vrhunca v plavanju zablestel z novim osebnim rekordom. Janja Šegel pristala na 16. mestu.
Peter John Stevens je na Japonskem potrdil vrhunsko pripravljenost. FOTO: Leon Vidic/Delo
Peter John Stevens je na Japonskem potrdil vrhunsko pripravljenost. FOTO: Leon Vidic/Delo
25. 7. 2023 | 15:00
25. 7. 2023 | 15:28
2:16

Slovenski plavalni as Peter John Stevens se je na svetovnem prvenstvu v Fukuoki v svoji paradni disciplini na 50 metrov prsno uvrstil v veliki finale, ki bo na sporedu jutri. Zablestel je z novim osebnim rekordom (27,04 sekunde), s katerim je v svoji polfinalni skupini zasedel peto mesto, skupno pa je bil sedmi.

»Bilo je super. Dosegel sem vse, kar sem si želel. Svojega nastopa bolje ne bi mogel načrtovati. V finalu bom napadal stopničke. Po sedmih letih imamo spet slovenski finale,« je bil s svojim plavanjem zadovoljen 28-letni Pirničan, ki je za dve stotinki sekunde izboljšal svoj osebni rekord iz leta 2018.

Najhitrejši je bil Kitajec Haiyang Qin (26,20), drugi je bil Italijan Nicolo Martinenghi (26,74), tretji pa Qinov rojak Jiajun Sun (26,78).

Kitajski plavalec Haiyang Qin je bil najhitrejši v polfinalu na 50 metrov prsno. FOTO: Manan Vatsyayana/AFP
Kitajski plavalec Haiyang Qin je bil najhitrejši v polfinalu na 50 metrov prsno. FOTO: Manan Vatsyayana/AFP

Šeglovi zmanjkalo malo moči

V današnjem polfinalu je slovenske barve zastopala tudi Janja Šegel, ki je na 200 metrov prosto z dosežkom 1:58,18 minute pristala na 16. mestu. Za nastop v finalu bi potrebovala čas 1:56,49. 

»Za mano je moj prvi polfinale na tem tekmovanju. Z nastopom nisem najbolj zadovoljna, ampak sem vesela, da sem plavala v polfinalu svetovnega prvenstva. V tekmovanje sem šla veliko bolj sproščeno kot zjutraj, ampak na koncu mi je zmanjkalo malo moči, kar se je poznalo tudi na izidu. Če pogledam celoto, pa lahko vendarle zaključim, da sem z nastopom vseeno zadovoljna,« je izjavila Šeglova, ki bo v Fukuoki nastopila še na 100 metrov prosto in 200 metrov hrbtno.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine