Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Šampion v bazenu se je zlomil pod pritiskom

Adam Peaty, trikratni olimpijski prvak v plavanju, je priznal, da mu je uspeh načel duševno zdravje. Vzel si bo premor in se pripravljal na Pariz 2024.
Adam Peaty je lani blestel na igrah commonwealtha. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Adam Peaty je lani blestel na igrah commonwealtha. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
P. Z.
30. 3. 2023 | 08:38
30. 3. 2023 | 08:39
1:50

Adam Peaty je še eden od športnih zvezdnikov, ki so priznali, da imajo težave z duševnim zdravjem. Trikratni olimpijski prvak v plavanju je odpovedal udeležbo na britanskem državnem prvenstvu, ker ne uživa v plavanju in se bo osredotočil na olimpijski nastop prihodnje leto v Parizu.

»Vsak želi biti v tvoji koži, dokler ni v tvoji koži. Zelo malo ljudi razume, kaj zmagovanje in uspeh naredita človeku. Ne razumejo pritiskov, ki jih prinašajo pričakovanja vedno novih zmag. V zadnjih letih imam težave in zdi se mi pomembno, da o tem spregovorim. Nisem več jaz in ne uživam v športu. Nekateri pravijo, da je izgorelost, toda nimam odgovorov. Verjamem, da bom s strokovno pomočjo spet našel ravnovesje,« je na instagramu zapisal 28-letni Peaty.

Adam Peaty je lani prejel kraljevsko odlikovanje. FOTO: Andrew Matthews/Reuters
Adam Peaty je lani prejel kraljevsko odlikovanje. FOTO: Andrew Matthews/Reuters

V Parizu bo branil zlati kolajni na 100 metrov prsno in v štafeti 4 x 100 m mešano. Na 100 m prsno je zmagal tudi v Riu 2016. »Plavanje mi je dalo vse v življenju in verjamem, da bom spet našel veselje v njem,« je zapisal Peatty, ki si je lani v čudni nesreči na plavanju zlomil nogo, vendar pravočasno okreval za nastop na igrah commonwealtha.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine