Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pia Babnik pred zadnjim dnem turnirja v Savdski Arabiji druga

Slovenska golfistka Pia Babnik pred zadnjim dnem tekmovanja Aramco Team Series v Džidi zaseda drugo mesto med posameznicami.
Pia Babnik med nastopom na letošnjem prvenstvu PGA v ameriški Bethesdi. FOTO: Rob Carr/AFP
Pia Babnik med nastopom na letošnjem prvenstvu PGA v ameriški Bethesdi. FOTO: Rob Carr/AFP
Š. R., STA
11. 11. 2022 | 17:21
2:22

Z osmimi udarci pod parom Pia Babnik za en udarec zaostaja za vodilno Angležinjo Charley Hull. Osemnajstletna Ljubljančanka v Savdski Arabiji sicer brani lanski naslov. Tam je pred 12 meseci slavila zmago, v žep pa pospravila 30.000 ameriških dolarjev. Takrat se je denarni sklad delil v razmerju 80:20 med ekipe oziroma posameznice, od letos pa se deli enakovredno v razmerju 50:50. Skupni denarni sklad znaša 969.825 evrov oziroma milijon dolarjev.

Trenutno med posameznicami najbolje kaže Britanki Hull, ki je po dveh dneh z –9 na vrhu razpredelnice z udarcem prednosti pred tremi najbližjimi zasledovalkami. Pia Babnik je v petek prav tako kot vodilna zmogla sedem udarcev pod parom, v četrtek pa je na igriščih v Džidi končala z izkupičkom –1 za 71 udarcev po 18 luknjah. S tem je po petkovem izenačenem najboljšem izkupičku napredovala s 33. na drugo mesto.

Tega si deli še z dvema tekmovalkama, in sicer Švedinjo Caroline Hedwall ter Italijanko Virginio Eleno Carta. Skupaj je 17 golfistk na razpredelnici po dveh dneh z najmanj petimi udarci pod parom, zadnji dan pa se bo na zelenicah v Džidi merilo še 68 tekmovalk.

V ekipnem tekmovanju je slovenska golfistka skupaj s Čehinjo Kristyno Napoleaovo, Britanko Lauren Taylor ter enim izmed amaterjem končala daleč od vrha (–21) na 18. mestu. V skupni seštevek prispevata po dva najboljša izida na posamični luknji. Za zmago se bosta v soboto na dodatnih luknjah po koncu tekmovanja posameznic pomerili ekipi Avstrijke Christine Wolf (–29) in Južnoafričanke Nicole Garcia (–29).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine