Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Lewis Hamilton do jubilejnega 100. najboljšega štartnega položaja

Britanec je bil v kvalifikacijah pred VN Španije za 0,036 sekunde hitrejši od Maxa Verstappna.
Lewis Hamilton med vožnjo v Montmelu. FOTO: Javier Soriano/AFP
Lewis Hamilton med vožnjo v Montmelu. FOTO: Javier Soriano/AFP
STA, B. E.
8. 5. 2021 | 16:30
8. 5. 2021 | 16:31
2:05
Lewis Hamilton (Mercedes) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred četrto dirko sezone formule 1 za veliko nagrado Španije. S časom 1:16,741 je bil za 0,036 sekunde hitrejši od Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull). Iz druge vrste bosta začela Finec Valtteri Bottas (Mercedes) in Monačan Charles Leclerc (Ferrari).

To bo 100. najboljši sštartni položaj za 36-letnega Britanca, ki bo na nedeljski dirki lovil 98. zmago v karieri. Sedemkratni svetovni prvak je v zadnjem delu kvalifikacij dosegel najboljši čas v prvem poskusu, Verstappen pa se nato tudi po drugem hitrem krogu ni prebil pred glavnega tekmeca v boju za naslov svetovnega prvaka.

Tretjeuvrščeni Bottas je za moštvenim kolegom zaostal za 0,132 sekunde, Leclerc pa skoraj osem desetink. Presenetil je Francoz Esteban Ocon (Alpine), ki je bil peti. Dvakratni svetovni prvak, Španec Fernando Alonso (Alpine) je bil deseti, štirikratni prvak Nemec Sebastian Vettel (Aston Martin) pa 13.

Dirka za VN Španije bo na sporedu v nedeljo ob 15. uri.
 

V Istanbulu bodo dirkali kljub težavam


Šef formule 1 Stefano Domenicali je hkrati potrdil, da bo dirka svetovnega prvenstva junija v Istanbulu ne glede na težave zaradi velikega porasta okužb z novim koronavirusom v Turčiji in s tem povezanimi omejitvami za potovanja v to državo.

»Želimo obdržati koledar velikih nagrad in ne bomo spreminjali urnika, le v nujnih primerih bomo prelagali dirke. A ta čas še ne vemo natančno, če bo vse v resnici možno izpeljati po načrtih,« je dejal Domenicali za televizijski program Sky v Barceloni, kjer poteka VN Španije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine