Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Madžari do lovorike po pravi srhljivki, Srbi brez kolajne

Grški vaterpolisti so morali v velikem finalu svetovnega prvenstva v Fukuoki na koncu po hudem boju priznati premoč Madžarom.
Madžarski vaterpolisti so se takole veselili naslova svetovnih prvakov. FOTO: Yuichi Yamazaki/AFP
Madžarski vaterpolisti so se takole veselili naslova svetovnih prvakov. FOTO: Yuichi Yamazaki/AFP
M. Š., STA
29. 7. 2023 | 14:14
29. 7. 2023 | 14:15
1:41

Madžarski vaterpolisti so še četrtič svetovni prvaki. V velikem finalu v Fukuoki so po izvajanju petmetrovk s 14:13 (4:2, 1:2, 2:3, 3:3; 4:3) strli odpor Grkov. Junak razburljivega zaključnega dvoboja je bil madžarski vratar Soma Vogel, ki je ubranil kar štiri petmetrovke.

Madžari so bili boljši v prvem polčasu, v drugem pa so Grki izenačili rezultat in odločale so petmetrovke. Blestela sta oba čuvaja mreže. Vogel je ubranil štiri petmetrovke, tudi odločilni strel Aleksandruju Papanastasiuju za zlato lovoriko. Grški vratar Emanuoil Zerdevas je ubranil tri petmetrovke.

Pri Madžarih sta bila s po tremi goli najbolj učinkovita Kristian Manhercz in Gergo Zalanki, za Grčijo je štiri zadetke dosegel Konstanos Geniduinas.

Bronasto kolajno so osvojili Španci, ki so z 9:6 ugnali Srbe. Razlika bi bila lahko še višja, a je na trenutke blestel srbski vratar Branislav Mitrović. V tretji četrtini je med drugim ubranil tudi petmetrovko Alvaru Granadosu, ki je bil s tremi goli najboljši strelec Španije. Za Srbijo je trikrat zadel Strahinja Rašović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine