Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Lauro Unuk točka loči od bronaste kolajne

Najboljša slovenska šahistka v devetem krogu evropskega prvenstva premagala Poljakinjo Alicjo Sliwicko.
Laura Unuk po devetih krogih na evropskem prvenstvu drži 17. mesto. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Laura Unuk po devetih krogih na evropskem prvenstvu drži 17. mesto. FOTO: Voranc Vogel/Delo
M. Š., STA
18. 8. 2021 | 22:54
1:37
Najboljša slovenska šahistka Laura Unuk je v devetem krogu evropskega prvenstva, ki se izteka v romunskem Iasiju, z belimi figurami premagala Poljakinjo Alicjo Sliwicko. Dva kroga pred koncem tekmovanja je na 17. mestu. Na svojem izkupičku ima šest točk za pet zmag in dva remija, doživela je tudi dva poraza.

Unukova, ki je v prejšnjem krogu izgubila z Azerbajdžanko Gulnar Mamadovo, sedaj za tretjim mestom zaostaja za točko. Vodi Ukrajinka Julija Osmak, ki ima 7,5 točke. Na drugem mestu je Armenka Elina Danieljan, tretja je Gruzinka Bela Kotenašvili, četrta pa še druga Ukrajinka Natalija Buksa, ki ima prav tako sedem točk.

Monika Rozman je s prednostjo začetne poteze remizirala z Bolgarko turških korenin Nurgyul Salimovo in  s petimi točkami zaseda 35. mesto. Toliko točk ima na 44. mestu tudi Zala Urh, ki je vodila črne figure proti Bolgarki Viktoriji Radevi in si prav tako razdelila točko.

Nuša Hercog, četrta Slovenka na evropskem prvenstvu v Romuniji, je z belimi figurami ugnala Romunko Mario Pirvan, ki je zadnja na lestvici. Z drugo zmago na EP se je Hercogova otresla začelja in je na 111. mestu med 117 igralkami.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine