Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kralj James si mane roke

Košarkarski zvezdnik LeBron James je z nakupom deleža v Liverpoolu v 11 letih zaslužil skoraj 38 milijonov evrov.
LeBron James si rad ogleda tekme Liverpoola. FOTO: twitter
LeBron James si rad ogleda tekme Liverpoola. FOTO: twitter
P. Z.
8. 11. 2022 | 14:00
1:52

Sredi špekulacij, da ameriška finančna skupina Fenway Sports Group (FSG) prodaja angleški nogometni klub Liverpool za 4,3 milijarde evrov, si lahko roke mane tudi največji zvezdnik v ligi NBA LeBron James.

Košarkar LA Lakers je leta 2011 kupil dva odstotka delnic Liverpoola za 6,5 milijona evrov. Marca letos je svoj delež v LFC zamenjal za delno lastništvo v FSG. Šlo naj bi za približno odstotek družbe, ki ima med drugim v lasti Boston Red Sox, njihov štadion Fenway Park in hokejski klub Pittsburgh Penguins.

LeBron James je leta 2011 kupil delež v Liverpoolu. FOTO: twitter 
LeBron James je leta 2011 kupil delež v Liverpoolu. FOTO: twitter 

Po podatkih Forbesa je Liverpool vreden 4,16 milijarde evrov in ima po podatkih iz sezone 2019/20 619 milijonov evrov letnih prihodkov. To pomeni, da je zdaj Jamesov delež pri šestkratnih evropski prvakih vreden 44 milijonov evrov. King James je torej v 11 letih z rdečimi zaslužil skoraj 38 milijonov evrov.

Liverpool je leta 2019 osvojil ligo prvakov in leto kasneje prekinil 30-letno sušo, ko je postal prvak v premier league. V tej sezoni se bo v osmini finala lige prvakov pomeril z Real Madridom, s katerim je letos izgubil v finalu. V angleškem prvenstvu pa igralcem Jürgena Kloppa ne gre dobro in so šele osmi na lestvici.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine