Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

»DC« postavil novi mejnik v zgodovini mešanih borilnih športov

Američan Daniel Cormier zanesljivo ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici UFC.
Derrick Lewis (na tleh) ni imel pravega protiorožja za Daniela Cormierja. FOTO: AFP
Derrick Lewis (na tleh) ni imel pravega protiorožja za Daniela Cormierja. FOTO: AFP
4. 11. 2018 | 07:10
4. 11. 2018 | 10:56
2:15
New York – Daniel Cormier, ameriški mojster mešanih borilnih športov (MMA), je zanesljivo ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici UFC (Ultimate Fighting Championship), potem ko je z davljenjem v drugi rundi prisilil k vdaji rojaka Derricka Lewisa. »DC«, kakor se glasi vzdevek 39-letnika iz Lafayetta v Louisiane, je tako dosegel že 22. zmago v kletki, v kateri je doslej le enkrat okusil grenkobo poraza (leta 2015 proti Jonu Jonesu).


Nič ga ne more presenetiti


»Tu se piše zgodovina – Daniel Cormier je eden od najboljših vseh časov!« se je po novem podvigu veselil Cormier, ki si lasti tudi šampionski pas v poltežki kategoriji (do 93 kg). V zgodovino MMA se je vpisal kot prvi, ki je ubranil lovoriki v dveh kategorijah. »Z mešanimi borilnimi športi se ukvarjam že devet let, od tega osem na šampionski ravni. Prav nič me ne more presenetiti!« je poudaril nekdanji vrhunski rokoborec (na svetovnem prvenstvu leta 2007 v Bakuju si je v prostem slogu izbojeval bronasto kolajno), ki se je z naslovom prvaka v težki kategoriji ovenčal pred štirimi meseci s prepričljivo zmago nad Američanom hrvaškega rodu Stipetom Miočićem.


Naslednjič z Lesnarjem?


Takoj po zmagi nad Lewisom, ki ima zdaj v svoji statistiki 21 zmag in šest porazov, se je Cormier ozrl proti naslednjemu izzivalcu. Že v začetku prihodnjega leta naj bi se spoprijel z Brockom Lesnarjem, nekdanjim igralcem ameriškega nogometa in zdajšnjim zvezdnikom wrestlinga (WWE). »Brock, prinesi s seboj še svoj pas. Nič ne bi imel proti, če bi postal še prvak WWE,« je še z nasmeškom dejal »DC«.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine