Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Belakova in Kysselefova na robu finala

V Glasgowu se je začelo evropsko prvenstvo, Tjaša Kysselef in Teja Belak pa bosta zvečer izvedeli, če bosta v finalu.
Teja Belak je na robu uvrstitve v finale. 
Teja Belak je na robu uvrstitve v finale. 
N. Gr., STA
2. 8. 2018 | 14:50
2. 8. 2018 | 14:53
4:51
Za slovenskimi telovadkami so že kvalifikacijski nastopi na evropskem prvenstvu v Glasgowu. Najboljši Slovenki Teja Belak in Tjaša Kysselef sta svoje delo na preskoku, kjer se borita za nedeljski finale najboljše osmerice, opravili brez večjih težav. Današnjih kvalifikacij bo konec v večernih urah, ko bo tudi znano, ali sta bili uspešni ali ne.
 
Med prvimi športniki v Glasgowu so danes nastopile telovadke. Slovenski četvorki je pripadala prav posebna čast, saj je kot prva stopila na predstavitveni oder v dvorani SSE Hydro, v kateri se je za ogled kvalifikacij zbralo kar lepo število ljubiteljev gimnastike. Nanj je Tejo Belak, Adelo Šajn in Lucijo Hribar popeljala Tjaša Kysselef.

Prvi slovenski nastop je nato nekaj minut kasneje pripadel Šajnovi na parterji. Za svojo sestavo, vmes je po prvi diagonali prestopila, je prejela oceno 11 točk. Za njo je nastopila Hribarjeva, ki je dobila oceno 11,966 točke, za konec parterja pa še Kysselefova, ki se ji je sredi vaje pripetil padec pri doskoku in je končala z oceno 11,266.

Izbranke selektorja Andreja Mavriča so zatem nastopile na preskoku, na orodju, od katerega je slovenska vrsta največ pričakovala. Najmlajša med Slovenkami Hribarjeva je uvodoma dobila oceno 13,300.

Za njo sta se zvrstili najboljši Slovenki na tem orodju v zadnjih letih, redni zbirateljici medalj na svetovnih pokalih. Kysselefova je za svoja skoka dobila povprečno oceno 13,699, Belakova je pri prvem doskoku počepnila, drugega pa opravila brez težav, na koncu je dobila oceno 13,816. Po prvi od treh kvalifikacijskih skupin Belakova vodi, Kysselefova je druga. Obe sta po koncu nastopa izrazili mnenje, da morda za finale na bo dovolj.

"Od začetka sem bila zadovoljna, ko sem videla oceno in realizirala skok v glavi, sem ugotovila, da drugi skok ni bil dovolj dober. Bojim se, da to danes ne bo dovolj. Nisem zadovoljna z oceno. To ni to, kar sem pričakovala. Za prvi skok ne bom rekla ničesar, drugi pa je bil razočaranje. Upam, da bom imela malo sreče in se bo odvilo za finale. Nočem pa preveč upati," je po nastopu v Glasgowu razložila Kysselefova.
 

Moti jo tudi trša deska


"Nisem najbolj zadovoljna, nisem pa razočarana. Imam težave s prvim skokom, deska tukaj je veliko trša, kot jo imamo doma. Lahko upam, da bo dovolj. Prvič imam občutek, da ne bo dovolj za finale. Je pa res, da nikoli ne veš. Tudi ocene so bile nekoliko nižje. Vse je odvisno od ostalih tekmovalk," je svoj del kvalifikacij ocenila Belakova, ki je na zadnjih treh EP vselej nastopila v finalu.

Na dvovišinski bradlji sta Belakova in Hribarjeva dobili enako oceno - 11,733. Kysselefova je prejela 10,000.
Za konec so se Slovenke predstavile še na gredi. Hribarjevi se vaja ni posrečila, s padcem je prejela oceno 8,900. Bolje je šlo Belakovi, ki je dobila oceno 12,600. Sprva je prejela 12,200, a se je Mavrič pritožil, ker ji niso priznali vezave. Najizkušenejša med Slovenkami Šajnova je prejela oceno 12,433.

"Imela sem malo težav, nisem bila tako stabilna. Žal mi je obrata na koncu, ki mi je odnesel pol točke. Žal mi je, da mi na največji tekmi ne uspe sestaviti vaje, kot jo je treba," se je na nastop na gredi ozrla Šajnova, Hribarjeva, ki je edina od Slovenk nastopila na vseh štirih orodjih, pa je dejala: "Zadovoljna sem z vsem, razen z gredjo. Upam, da bom naslednjič bolje naredila. Z drugimi orodji sem zadovoljna. To ni bil moj maksimum. Manjkajo mi izkušnje."

Črto pod kvalifikacijski dan je potegnil tudi Mavrič. "Z nastopi sem kar zadovoljen. Bile so napake, ampak ne moreš pričakovati, da boš 100-odstoten. Imeli smo spodrsljaj na gredi, ki nas je stal dve točki. To bi nas ekipno pripeljalo višje. Preskok sta obe punci naredili. Bo pa zelo težka, do konca bomo čakali. Sodnice so startale z nizkimi ocenami, upam, da nas to ne bo stalo finala. Tudi na gredi sta Teja in Adela naredili zelo solidni vaji. Punce so naredile, kar so, česa drugega zdaj ne znam povedati."

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine