Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Ukrajinci nameravajo plačati Vukojevićevo kazen

Prvi mož ukrajinskega nogometa Andrej Pavelko je napovedal, da bi odstreljenega pomočnika hrvaškega selektorja zaposlil na zvezi.
Andrej Pavelko se je danes v parlamentu pojavil v kockastem dresu Ivana Rakitića. Foto Oleksandr Kosmač/AFP
Andrej Pavelko se je danes v parlamentu pojavil v kockastem dresu Ivana Rakitića. Foto Oleksandr Kosmač/AFP
J. P.
10. 7. 2018 | 20:08
10. 7. 2018 | 20:13
1:46
Kijev – Prvi mož ukrajinskega nogometa Andrej Pavelko je napovedal, da bo tamkajšnja zveza plačala 15.000 frankov visoko kazen, ki jo je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) izrekla dovčerajšnjemu pomočniku hrvaškega selektorja Zlatka Dalića Ognjenu Vukojeviću zaradi spornega videoposnetka, v katerem je četrtfinalno zmago nad Rusijo poklonil Ukrajini in kijevskemu Dinamu, oziroma zaradi »nešportnega vedenja, neskladnega z načeli ferpleja«. Poleg Pavelka, ki se je danes v parlamentu pojavil v kockastem dresu Ivana Rakitića, so odstreljenemu Vukojeviću podporo izrekli tudi številni ukrajinski navijači na čelu z nekdanjim boksarskim šampionom Vladimirjem Kličkom, je STA povzela navedbe tujih medijev.


Delovno mesto na ukrajinski zvezi


Tako je hrvaški Večernji list med drugim poročal, da je Pavelko nekdanjemu igralcu Dinama iz Kijeva (ob njem je bil glavni akter spornega posnetka tudi branilec Domagoj Vida, ki pa jo je odnesel zgolj z opominom) ponudil še delovno mesto na ukrajinski zvezi. »Ta čas še preučujemo različne pravne možnosti, kako bi Vukojeviću pomagali pri pritožbi na Mednarodno športno arbitražno razsodišče (CAS) v Lozani. Nudili mu bomo popolno pravno in denarno pomoč,« je neomajen Pavelko, ki napoveduje, da bodo vročo temo odprli tudi na prihodnjem zasedanju FIFA v Zürichu.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine