Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Rusi spet pred Ljudskim vrtom

Ruski dnevnik: Ulice v Moskvi so v času tekem podobne tukajšnjim trgovinam s pivom – oboje so izpraznjene.
Rusi (v beli opremi) so bili v tekmi za prvo mesto nemočni proti Urugvaju.
Rusi (v beli opremi) so bili v tekmi za prvo mesto nemočni proti Urugvaju.
26. 6. 2018 | 09:00
3:55
V zadnjih dneh Rusi niso merili moči le z Arabci in Urugvajci, tekmujejo tudi med seboj. Prvi del velja za »zbornajo komando«, drugi za tukajšnje medije, ki 24 ur na dan pošiljajo v javnost vznesene novice o prvem zvezdniku Čeriševu, velikanu Dzjubi in »najboljšemu« selektorju Čerčesovu. Težko bi bilo prezreti nacionalno evforijo ob preboju gostiteljev v osmino finala. Prebivalstvo živi za ruske tekme, med katerimi so moskovske ulice podobne tukajšnjim trgovinam s pivom – oboje so izpraznjene ...


​​Hiddink pozabil na Keka, Aršavin na Jokića


Med množico zapisov sta mi padla v oči intervjuja z Guusom Hiddinkom in Andrejem Aršavinom. Hiddink je krasil sobotno naslovnico dnevnika Sport Express, športnega časopisa Delovega formata A2 z naklado 150.000 izvodov, ki velja za osrednjega v federaciji. Hiddink je v pogovoru razkril prigode z obdobja na klopi ruske izbrane vrste. Med drugim se je po prevzemu selekcije v letu 2006 srečal z Borisom Jelcinom, ta pa mu je v tekoči angleščini zabičal, da mora storiti vse, za kar meni, da je nujno za uspeh. Ko je Vitalij Mutko pred prvo tekmo obiskal slačilnico in imel govor, mu je Hiddink povedal, da mora naslednjič govoriti največ 30 sekund, saj morajo fantje ostati osredotočeni na svoje naloge. Naslednjič je bilo enako, zato ga je Nizozemec vljudno poslal iz slačilnice: »Katerikoli ruski trener bi po tem izgubil službo, jaz ne.« Izvedeli smo tudi, kako je kaznoval Pavljučenka, ki so ga posneli med plesom v nočnem klubu, in Ignaševiča, ki je že v četrtek napovedal, da bo v ponedeljek zamudil zaradi gneče na cestah ... Podobno je bilo z Aršavinom. Novinarji so z obema pogrevali zgodbo z eura 2008, ko so bili Rusi »druga« ekipa turnirja – v polfinalu so spoznali špansko tiki-taka igro, toda na dunajskem Praterju jim ni bilo zabavno ...



Čeprav je imel Hiddink na voljo tri strani časopisa, je opisoval le uspešno plat svoje zgodbe, ki se je končala 18. novembra 2009 v Ljudskem vrtu. Tam ga je že pred tekmo premagal Matjaž Kek, ruskega kapetana Andreja Aršavina pa Bojan Jokić, ki zvezdniku Arsenala ni pustil dihati. Povsem razrvani Rusi so končali derbi s štirimi rumenimi kartoni, izključena sta bila Keržakov in Žirkov, Hiddink je brez čestitke Keku poniknil kot David Copperfield.

Rusi na čelu z Romanom Abramovičem so prispeli v Maribor s 15 letali, vnaprej so rezervirali za slavje najboljše restavracije. Številne moskovske turistične agencije so pred dvobojem ponujale navijačem aranžmaje za odhod v Južno Afriko, vodstvo ruske zveze pa je dan pred tekmo na Štajerskem predstavilo nove drese za nastop na mundialu!

Ruski selektor Stanislav Čerčesov se zaveda velikosti izziva v tekmi z mogočno Španijo.
Ruski selektor Stanislav Čerčesov se zaveda velikosti izziva v tekmi z mogočno Španijo.


Tudi danes vladajo v največji državi na svetu podobne razmere, ruska mesta je zajela plebiscitarna evforija, ki jo navzven miri le selektor Čerčesov; navijače, komentatorje in nekatere igralce je opazno poneslo. Tudi poraz v derbiju za vrh skupine A z Urugvajem jih je zgolj delno prizemljil. Le vratarja Akinfejev in Gabulov ter igralci Ignaševič, Žirkov in Dzagojev so že doživeli (mariborsko) Kalvarijo in prav zanimivo bo spremljati, kako bodo zbrali svoje misli devet let po mariborski bitki za Južno Afriko. Naslednji tekmec Rusije bo resda privlačen in močan: Španija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine