Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

»Neymarjeva statistika v Rusiji: dva gola, tri pričeske, 17 valjanj«

Svetovni mediji za brazilski izpad okrivili Neymarja, selektor Tite pa se ne strinja, da je Belgija zmagala tudi s pomočjo sreče.
Neymarjeve poteze so sprožile val posmeha in tudi zgražanj. Foto Toru Hanai/Reuters
Neymarjeve poteze so sprožile val posmeha in tudi zgražanj. Foto Toru Hanai/Reuters
J. P.
7. 7. 2018 | 12:04
7. 7. 2018 | 12:17
3:40
»Prijeten dopust, Neymar, in pazljivo z mrzlo vodo.« Medtem ko brazilska javnost ne skopari s kritikami na račun četrtfinalnega izpada z nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji (po porazu z 1:2 proti Belgiji), se svetovna – v slogu zgornjega čivka – predvsem zabava in norčuje iz prvega zvezdnika Neymarja in njegovih pretiranih odzivov po (domnevnih) prekrških nad njim. Sinoči je največ posmeha in deloma tudi zgražanja požel njegov teatralni vložek ob koncu 52. minute, ko je po prodoru v kazenskem prostoru padel kot pokošen, počasni posnetek pa je dokazal, da mu Marouane Fellaini pri tem ni pomagal. »Največji idiot vseh časov. Kakšna natega!« je le eden od mnogih podobnih komentarjev na twitterju. In še: »Neymarjeva statistika v Rusiji: dva gola, tri pričeske, 17 valjanj.«


»De Bruyne top, Neymar flop«


Tudi svetovni mediji so za izpad okrivili predvsem asa pariškega PSG. »De Bruyne top, Neymar flop,« je zapisala italijanska Gazzetta dello Sport, Corierre dello Sport pa: »Neymar in Brazilija odhajata domov!«


Življenje teče dalje


Pred štirimi leti so Brazilci pred domačim avditorijem končali na četrtem mestu, na dveh turnirjih pred tem pa, enako kot letos, v četrtfinalu. Tokrat so, pred četrtfinalnim porazom, vpisali tri zmage s po 2:0 in uvodni neodločen izid s Švico (1:1). Končno šesto mesto brazilske javnosti ni zadovoljilo. »Nameravali smo do konca, vsi smo dali vse od sebe, a se nam ni posrečilo. Vem, da bomo deležni kritik z vseh strani, pripravljeni smo na to. Šport je sestavljen iz zmag in porazov, razočarani smo, saj smo si – enako kot vsi v domovini – res želeli zmagati. Toda življenje teče dalje,« je poudaril Barcelonin zvezni igralec Philippe Coutinho.

Tite je po porazu miril strasti. Foto Luis Acosta/AFP
Tite je po porazu miril strasti. Foto Luis Acosta/AFP


Generacija brez popravnega izpita


Igralci se zavedajo, da ta generacija popravnega izpita na mundialih ne bo imela več. »Lep del izbrane vrste je vrstnikov oziroma sodi v isto generacijo. Prihodnost je nejasna. Ne bom si še zaprl reprezentančnih vrat, a ne bom zatrdil niti, da bom zraven tudi na naslednjem prvenstvu v Katarju,« je namige o menjavi rodov potrdil prekaljeni 33-letni branilec Interja Miranda, eden od igralcev, ki so v Rusiji nosili brazilski kapetanski trak. Polovica igralskega kadra namreč šteje 29 let ali več.

Brazilski navijači niso skrivali razočaranja. Foto Mauro Pimentel/AFP
Brazilski navijači niso skrivali razočaranja. Foto Mauro Pimentel/AFP


Glavna kritika Titeja: zapostavljanje Firmina


Selektor Tite je po porazu zadržal mirno kri in hladno glavo ter na vprašanja sedme sile odgovarjal realno in brez iskanja zunanjih krivcev: »Nerad govorim o tem, da ekipa zmaga srečno. Belgijci so bili spretni in odlični v zaključku. Nobene pomoči sreče niso imeli. Imeli so Courtoisa. Je imel srečo? Ne, temveč je odlično opravil svoj posel.« Tite si je sicer največ kritik med prvenstvom nakopal z odločitvijo, da je Liverpoolovega ostrostrelca Roberta Firmina uvodoma vselej zadržal na klopi in ga v drugem polčasu poslal v igro kot aduta s klopi, medtem ko je prednost dajal 21-letnemu Gabrielu Jesusu, ki v konici napada v Rusiji res ni blestel.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine