Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Zastrupljeni z novičokom srečen, da je živ

Charlie Rowley je v svojem prvem intervjuju spregovoril o zastrupitvi in smrti svoje partnerice.
Zastrupitev Rowleyja in Sturgessove skoraj dva meseca po napadu na Skripalova je med prebivalce Salisburyja vnesla nov nemir. FOTO: REUTERS/Henry Nicholls
Zastrupitev Rowleyja in Sturgessove skoraj dva meseca po napadu na Skripalova je med prebivalce Salisburyja vnesla nov nemir. FOTO: REUTERS/Henry Nicholls
24. 7. 2018 | 12:39
24. 7. 2018 | 13:06
1:50
Britanski tabloid Sun je objavil intervju s Charliejem Rowleyjem, enim od štirih ljudi, ki so se po napadu v Salisburyju zastrupili z živčnim strupom vrste novičok.

Rowley, ki se je s svojo partnerico, preminulo Dawn Sturgess, zastrupil dva meseca po tem, ko sta za posledicami zastrupitve skoraj umrla nekdanji ruski tajni agent Sergej Skripal in njegova hči Julija, je v intervjuju razkril podrobnosti tega, kako je prišel v stik s smrtonosnim kemičnim orožjem, ter spregovoril o tem, kakšno je njegovo življenje vse od takrat.
 

Smrti partnerice ni prebolel


Petinštiridesetletnik je v pogovoru z novinarji izrazil zadovoljstvo, da mu je uspelo preživeti zastrupitev, a potrdil, da še vedno ni prebolel smrti leto dni mlajše partnerice. »Spomnim se, kako sem Dawn podaril stekleničko parfuma, ki sem jo našel.« V njej naj bi po njegovih besedah bili ostanki novičoka, s katerim so neznanci v začetku marca poskušali izvesti atentat na Sergeja in Julijo Skripal.

»Način, kako so odvrgli stekleničko, je bil zelo nepreviden,« je povedal Rowley. »V stik z njo bi lahko prišel otrok.« Rowley, ki je po zastrupitvi dva tedna ležal v umetni komi, se ne spomni, kje je našel izvor strupa.

Dawn Sturgess je bila edina smrtna žrtev napada v Salisburyju, ki je bil povod za izbruh diplomatskega spora med Združenim kraljestvom in Rusijo, ki jo je britanska vlada obtožila vpletenosti v poskus atentata. Preiskava umora Sturgessove se nadaljuje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine