Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Zakaj je tako strašno pogledati v ogledalo in najti boljšo plat samega sebe

Vse odkar se je leta 2017 pojavila skovanka »flygskam«, se sprašujem, ali smem, je v resnici nujno in navsezadnje moralno leteti z letalom.
Zdi se, kot da je Evropejce doletelo Gretino prekletstvo, saj se letalski poleti množično odpovedujejo. FOTO: Christof Stache/Afp
Zdi se, kot da je Evropejce doletelo Gretino prekletstvo, saj se letalski poleti množično odpovedujejo. FOTO: Christof Stache/Afp
16. 7. 2022 | 09:00
12:57

V nadaljevanju preberite:

Ko je AirlineRatings.com, avstralska agencija za oceno varnosti zračnega prometa in kakovosti storitev letalskih družb, ta teden objavila seznam najboljših prevoznikov, ni smelo prav nikogar presenetiti, da med prvimi desetimi ni bilo niti ene evropske letalske družbe. Prva na seznamu je družba Qatar Airways, sledi ji Air New Zeland, nato pa Etihad, Korean Air, Singapore Airlines in Qantas. Šele na petnajstem mestu je Finnair, na osemnajstem Air France/KLM, na dvajsetem pa British Airways.

Kaj se lahko iz tega naučimo? Evropa se je znašla v kaosu vseh vrednot – od tečaja evra prek življenjskih navad pa vse do vdanosti svobodi, letenju, nebu in temeljnemu prepričanju, da mora imeti človek krila, da lahko izbira, kam bo šel, kdaj in kako bo preživljal svoj čas na tem svetu. Prizori z letališč se mi zdijo simbolični.

»Veliki kaos vlada pod nebeško kapo, situacija je odlična!« je dejal Mao Zedong, ko je želel opozoriti, da je treba na krizo gledati z veliko odgovornostjo in resnostjo. Tako je tudi zdaj. Medtem ko ure čakamo na polet, ki so ga preložili, razmišljamo o tem, zakaj je sonce tako vroče. Morda smo se mu preveč približali. Kot Ikar.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine