Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Kako privlačna je Slovenija za offshore storitve?

Najprivlačnejše lokacije za poslovne storitve v tujini so Indija, Kitajska in Malezija, v peterici najboljših prvič tudi zahodno gospodarstvo.
Skrivnost privabljanja in ohranjanja talentov je Maleziji dobro znana. FOTO: Afif Abd Halim
Skrivnost privabljanja in ohranjanja talentov je Maleziji dobro znana. FOTO: Afif Abd Halim
2. 8. 2023 | 05:00
2. 8. 2023 | 07:16
9:38

V nadaljevanju preberite:

Koliko so države privlačne za offshore storitve oziroma kako hitro jim uspe v odgovor na spreminjajoče se zahteve trga in tehnološke motnje prekvalificirati in prerazporediti delovno silo? Po indeksu lokacije globalnih storitev svetovalnega podjetja Kearney so pri tem najuspešnejše Indija, Kitajska in Malezija, najmanj Libanon, Oman in Kuvajt, Slovenija pa je med 78 državami na 64. mestu.

Letošnji Kearneyjev indeks lokacije globalnih storitev zajema 78 držav in jih razvršča po 52 merilih, osredotoča pa se na štiri vidike: na finančno privlačnost, usposobljenost in razpoložljivost ljudi, na poslovno okolje kot skupek političnega okolja ter gospodarskih, regulativnih in kulturnih vidikov, ki olajšujejo poslovanje, in na digitalno resonanco; ta zajema digitalne spretnosti delovne sile in digitalne proizvode poslovne dejavnosti. Kot navajajo v podjetju, so države, ki so jih vključili v indeks, izbrali na podlagi odgovorov podjetij, trenutne dejavnosti oddaljenih storitev in vladnih pobud za promocijo sektorja.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine