Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V novih ruskih napadih na Ukrajino več mrtvih in ranjenih

Vodja regionalnega sveta Mikola Lukašuk je na družbenih omrežjih objavil fotografije iz Dnipra, na katerih je videti več poškodovanih stavb.
Prizor iz Donecka. FOTO: Alexander Ermochenko/Reuters
Prizor iz Donecka. FOTO: Alexander Ermochenko/Reuters
STA
3. 7. 2024 | 11:33
3. 7. 2024 | 13:30
2:36

V ruskem napadu z raketami in droni na ukrajinsko mesto Dnipro je bilo ubitih pet ljudi, 34 pa je bilo ranjenih, je danes sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Še dve osebi sta bili ubiti v ruskih napadih na regiji Doneck in Harkov. O napadih poročajo tudi iz Rusije, kjer je zračna obramba ponoči sestrelila več ukrajinskih dronov.

Zelenski je izrekel sožalje družinam in prijateljem žrtev napada v Dnipru. Zaveznike je znova pozval, naj okrepijo dobavo sistemov zračne obrambe in raket dolgega dosega. »Svet lahko zaščiti življenja, za to pa je potrebna odločnost voditeljev,« je dodal.

Vodja sveta regije Dnipropetrovsk Mikola Lukašuk je na družbenih omrežjih objavil fotografije iz Dnipra, na katerih je bilo videti več poškodovanih stavb. »Tako je zdaj videti eno od mestnih nakupovalnih središč. Uničeni so bili avtomobili in okna, zadeta pa je bila tudi bencinska črpalka,« je dejal.

Tarča ruskih napadov sta bili tudi regiji Doneck in Harkov, kjer sta bili ponoči po navedbah lokalnih oblasti ubiti dve osebi.

Ukrajinska vojska je sporočila, da je zračna obramba sestrelila šest ruskih dronov in pet od sedmih raket, ki so bile večinoma usmerjene proti Dnipru.

O napadih medtem poročajo tudi iz Rusije, kjer je zračna obramba po navedbah obrambnega ministrstva v Moskvi ponoči sestrelila deset ukrajinskih dronov. Pet naj bi jih sestrelila nad regijo Belgorod, štiri nad regijo Brjansk in še enega nad moskovsko regijo, ob sklicevanju na ruske medije poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Ruske sile so ponoči uničile tudi dva ukrajinska pomorska drona, ki sta se približevala črnomorskemu pristaniškemu mestu Novorosijsk, je še dodalo rusko obrambno ministrstvo in objavilo posnetke, ki naj bi prikazovali uničenje dronov v morju.

Moskva je prav tako poročala o novem napredovanju ruskih sil. Te naj bi zavzele eno od okrožij v mestu Časiv Jar v bližini Bahmuta v regiji Doneck.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine