Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V novih izraelskih zračnih napadih na Gazo več smrtnih žrtev

Ubitih je bilo najmanj 18 ljudi. Deset jih je umrlo v napadu na taborišče Nuseirat, med njimi ženske in otroci, in osem v dveh ločenih napadih na Gazo in Rafo.
Od 7. oktobra je bilo po zadnjih navedbah zdravstvenega ministrstva v Gazi, ki je pod nadzorom Hamasa, ubitih najmanj 41.206 ljudi. Ranjenih je bilo več kot 95.300 ljudi. FOTO: Ramadan Abed/Reuters
Od 7. oktobra je bilo po zadnjih navedbah zdravstvenega ministrstva v Gazi, ki je pod nadzorom Hamasa, ubitih najmanj 41.206 ljudi. Ranjenih je bilo več kot 95.300 ljudi. FOTO: Ramadan Abed/Reuters
STA
16. 9. 2024 | 11:37
16. 9. 2024 | 19:37
2:45

V izraelskih zračnih napadih na Gazo je bilo ponoči in zgodaj zjutraj ubitih najmanj 18 ljudi. Deset jih je umrlo v napadu na begunsko taborišče Nuseirat, med njimi ženske in otroci, in osem v dveh ločenih napadih na mesti Gaza in Rafa, navedbe zdravstvenih delavcev navaja francoska tiskovna agencija AFP.

V napadu na begunsko taborišče v osrednjem delu enklave je bilo davi ranjenih še 15 ljudi, so sporočile oblasti v Gazi.

Ponoči je bilo v podobnem zračnem napadu v soseski Zeitun v mestu Gaza ubitih šest Palestincev.

FOTO: Ramadan Abed/Reuters
FOTO: Ramadan Abed/Reuters

V obeh napadih je bilo več ljudi ranjenih, so povedali zdravniki in reševalci v Gazi.

Od 7. oktobra je bilo po zadnjih navedbah zdravstvenega ministrstva v Gazi, ki je pod nadzorom Hamasa, ubitih najmanj 41.206 ljudi. Ranjenih je bilo več kot 95.300 ljudi.

Hamas pripravljen na dolgotrajno vojno

Vodja Hamasa Jahja Sinvar je danes izjavil, da je palestinsko islamistično gibanje pripravljeno na dolgotrajno vojno izčrpavanja proti Izraelu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem je čestital jemenskim hutijevcem za nedeljsko izstrelitev rakete proti osrednjemu delu Izraela.

»Pripravili smo se na dolgotrajno vojno izčrpavanja, ki bo zlomila sovražnikovo politično voljo,« je v pismu vodji hutijevcev Abdulu Maliku al-Hutiju dejal Sinvar in izrazil prepričanje, da bodo palestinski borci skupaj z zavezniškimi skupinami v Iraku, Libanonu in Jemnu, ki jih podpira Iran, na koncu premagali Izrael.

Vodja palestinskega gibanja je v sporočilu tudi čestital jemenskim hutijevskim upornikom za nedeljsko izstrelitev rakete proti osrednjemu Izraelu, ki je padla na nenaseljeno območje jugovzhodno od Tel Aviva in ni zahtevala žrtev.

Hutijevci sicer iz solidarnosti s Palestinci v Gazi od novembra lani izvajajo napade na ladje v Rdečem morju, v nedeljo pa so z izstrelkom prvič dosegli tudi Izrael. Na napade jemenskih upornikov se z lastnimi napadi odzivajo zlasti oborožene sile ZDA in Velike Britanije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine