Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trump o Tillersonu: Neumen je kot noč in len kot hudič

Ameriški predsednik je svojega nekdanjega državnega sekretarja odpustil letos marca in na položaj postavil Mikea Pompea.
Ameriški predsednik Donald Trump za svojega nekdanjega državnega sekretarja ni našel lepih besed. FOTO: Reuters
Ameriški predsednik Donald Trump za svojega nekdanjega državnega sekretarja ni našel lepih besed. FOTO: Reuters
Ma. F.
8. 12. 2018 | 12:50
8. 12. 2018 | 13:04
1:47
Ameriški predsednik Donald Trump se je na tviterju znesel nad svojim nekdanjim državnim sekretarjem Rexom Tillersonom, ki ga je označil za neumnega in lenega, potem ko je ta izjavil, da je moral na položaju šefa diplomacije predsednika nenehno ustavljati pred kršenjem zakonov.

»Neumen je kot noč in komaj sem čakal, da se ga znebim. Bil je len kot hudič. Sedaj je povsem nova tekma, čudovito vzdušje v State!« je tvitnil Trump.



Trump je Tillersona marca letos odpustil s tvitom in na položaj postavil Mikea Pompea. Tillerson je v prvem pogovoru, odkar je bil odpuščen, izjavil, da je razočaran nad ameriškimi volivci, ki se zadovoljijo z informacijami na podlagi 128 znakov tviterja.

»Največji izziv zame je bil, da sem prišel iz disciplinirane in v proces orientirane korporacije ExxonMobil delat za človeka, ki je precej nediscipliniran, nerad bere, ne bere poročil, nerad se spušča v podrobnosti, ampak raje pravi, da verjame to in to,« je dejal Tillerson. Izjavil je tudi, da ni nobenega dvoma, da se je Rusija vpletla v volitve 2016 in skuša spodkopati zaupanje med Američani in zaupanje sveta v Američane.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine