Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Tekma za Belo hišo se seli na srednji zahod

Izbira kandidatov za podpredsednika tako pri demokratih kot republikancih potrjuje pomen prepričevanja volivcev iz nihajočih držav.
Kamala Harris in njen podpredsedniški kandidat Tim Walz med nastopom na demokratskem zborovanju v Filadelfiji FOTO: Brendan Smialowski/AFP
Kamala Harris in njen podpredsedniški kandidat Tim Walz med nastopom na demokratskem zborovanju v Filadelfiji FOTO: Brendan Smialowski/AFP
7. 8. 2024 | 20:00
7. 8. 2024 | 23:10
5:31

V nadaljevanju preberite: 

Z razkritjem svojega podpredsedniškega kandidata so demokrati odpravili še zadnjo veliko neznanko kampanje pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, hkrati pa potrdili, da bo ena ključnih bitk za glasove potekala v mestih in na ruralnih prostranstvih srednjega zahoda. Od tam namreč ne prihaja samo Tim Walz, temveč tudi republikanski podpredsedniški kandidat J.D. Vance. Odkar se je pridružil Trumpovi kampanji, je senator iz Ohia, ki je pred vstopom v politiko zaslovel z romanom Rovtarska elegija, volivcem dal jasno vedeti, da tudi v primeru zmage »nikoli ne bo pozabil, od kod izvira«.

»Komaj čakam, da se soočim z njim,« se je Walz obregnil ob svojega republikanskega tekmeca med nastopom pred nabito polno dvorano demokratskih privržencev v Filadelfiji.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine