Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Svinja nas gleda v oči

Človek ne dojame, da se ne more kar tako spremeniti v drugo žival. Ni dovolj pasji kostum, dolga dlaka, štiri tace in rep.
Medveda v enem od kitajskih živalskih vrtov. FOTO: Str. Afp
Medveda v enem od kitajskih živalskih vrtov. FOTO: Str. Afp
5. 8. 2023 | 05:00
12:05

V nadaljevanju preberite:

V preteklih letih so se v medijih pojavili moški in ženske z različnih koncev sveta, ki so – zaradi hobija, strasti ali kakšne druge spodbude – bili tigri, koze, mačke, poniji, toda neka transspolna Američanka, ki je nekoč bila moški, je končno našla svojo podobo v obliki zmaja. Dala si je odstraniti ušesa, oblikovati nos in razrezati jezik, vgradila si je rogove in luske, beločnice si je pobarvala zeleno. Dobro se je počutila kot zmajevka.

Toco – pes se je ta teden sklenil v parku malo podružiti z drugimi psi. Ti so sicer radovedno pristopali k njemu in se mu še hitreje umikali, očitno začudeni nad njegovim prav nič živalskim vonjem.

Človek ne dojame, da se ne more kar tako zlahka spremeniti v drugo žival. Ni dovolj pasji kostum, dolga dlaka, štiri tace in rep. Treba bi bilo očistiti dušo. Ljubiti nekoga bolj kot sebe. Biti pripravljen podrediti se, da bi se dvignil v nebesa. Mi tega ne znamo. Mi smo samo ljudje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine