Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Srbska policija ustrelila osumljenega terorizma

Ramović Becan je bil na begu po napadu pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu 29. junija, v katerem je bil ranjen policist in ubit napadalec.
Fotografija je simbolična. FOTO. M.m./ataimages/pixsell
Fotografija je simbolična. FOTO. M.m./ataimages/pixsell
STA
18. 8. 2024 | 12:57
18. 8. 2024 | 12:57
1:56

Srbska policija je v streljanju v bližini Novega Pazarja na jugu države ubila osumljenega terorizma. Minister za notranje zadeve Ivica Dačić je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug potrdil, da je bil vahabit Senad Ramović Becan ubit v soboto zvečer v spopadu s policijo v vasi Hotkovo.

Po besedah ministra se je Ramović Becan upiral aretaciji in je na pripadnike varnostnih sil izstrelil več strelov. Povedal je še, da so akcijo izvedli v vasi Hotkovo, od koder je osumljeni, a ta ni bil na svojem domu, temveč se je skrival v hiši nekaj metrov stran, ki je v lasti njegovega zeta Aldina Birčovića, ki je trenutno v zaporu zaradi kriminalnih dejavnosti.

Ramović Becan je bil na begu po napadu pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu 29. junija, v katerem je bil ranjen policist in ubit napadalec. Imel naj bi namreč ključno vlogo pri radikalizaciji napadalca na veleposlaništvo in več drugih oseb.

Minister je spomnil, da je bil Ramović Becan že leta 2007 obsojen na zaporno kazen zaradi terorizma.

Lokalni mediji ga po poročanju tujih tiskovnih agencij opisujejo kot "dobro znanega privrženca" vahabitskega gibanja: skrajne oblike islama, ki prevladuje v Savdski Arabiji. Nedavno naj bi v videu, objavljenem na Telegramu, izrazil tudi pripadnost teroristični skupini Islamska država.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine